Eftersom Julia hostat HELA natten till lör...

Eftersom Julia hostat HELA natten till lördag bestämnde vi att hon hoppade över ridskolan på lördag morgon. Hon har varit hostig i över en vecka nu,men meddelar att hon är pigg o har INTE ont i halsen, (hon vill absolut inte vara hemma, älskar att åka till skolan o kan inte vara sjuk). Efter att Fredrik fodrat, mockat o strött hos korna, förmiddagsfikat så åkte vi till Hjo o Hem & Hobby för inhandling av nya gardinstänger o skenor till köket. Det blev oxå nya gardiner. I Tibro fick zoo butiken ett besök, nya fiskar, växter o hundmat blev det. Lunch fick det bli på vårt stam pizzeria! Väl hemma bytte Fredrik vatten till fiskarna o städade där i medan jag o Walter mockade i stallet, (Julia pysslade som vanligt). Det va dags för stor mockning i Nisses box så vi tog lastmaskinen o skopan till hjälp. När vi kom in va Fredrik klar o vi skruvade upp gardinstänger. Sen blev det målning av nu uppsatta taklister för min del medan Fredrik sprutade silikon i skarvarna mellan diskbänk o vägg, golv o sockel. I dag ska jag måla golvlister o elementsrören en sista gång. Så kanske går det att få upp gardinerna senare idag när det torkat! Sen väntar vi bara på träluckan till diskmaskinen, ett skåp att ställa in kylskåpet i samt att muraren ska komma o mura det sista. SEN är köket klart.


Idag har jag o Fredrik skiljt på kalvar o ...

Idag har jag o Fredrik skiljt på kalvar o kor. Så nu kommer det va livat i tre dagar. Fast jag tror att kossorna egentligen tycker det är skönt. Dom börjar bli väldigt stora nu kalvarna.


SMS-inlägg

dsc_0533 (MMS)


Nu är det nästan helt klart köket!

dsc_0536 (MMS)

Nu är det nästan helt klart köket!


Idag har hela familjen varit på Elmia på l...

Idag har hela familjen varit på Elmia på lantbruksmässa. Jobbade själv i monter onsdag o fredag men hann då inte se ngt. Mkt utställare, men för lite traktorer o stora maskiner enligt resten av familjen. Har oxå trängt oss igenom IKEA tillsammans med MÅNGA andra! Men vi hittade i alla fall en del grejor. Nu är vi på väg hem, lördagsgodis måste inhandlas på väg hem :-).


Inatt kommer vi sova gott. Idag har kossor...

Inatt kommer vi sova gott. Idag har kossorna fått ensilage på foderplattan o kan gå in o sova i halmen, vilket i stort sett alla gjorde för en stund sedan, förutom de som fortfarande stod o mumsade på maten!


Idag har Nisse varit med Julia på hennes r...

dsc_0532 (MMS)

Idag har Nisse varit med Julia på hennes ridlektion. Han va superduktig, förutom lastningen som vi får öva på mer. Nu är Julia hos kompis, Walter har kompis här. Svärfar o Fredrik snickrar på gå in skafferiet. Jag har målat lister igen. Snart ut o fixa klart i stallet.


Nellie har hittat en lugn o mysig vrå att ...

dsc_0529 (MMS)

Nellie har hittat en lugn o mysig vrå att vila på i allt kökbyggande. Sen att man är precis där matte är spelar nog in oxå. Idag är snickaren här o sätter upp stänkpanelen. Jag har grundat taklister. Vi har oxå hunnit flytta kossorna. Det va -4.6 ° här i morse, så de vill snart in. Om en stund dax att hämta Walter på dagis. Julia är stor tjej o åker buss hem på fredagar!


SMS-inlägg

dsc_0525 (MMS)


Det går framåt med köket, vatten o avlopp ...

dsc_0524 (MMS)

Det går framåt med köket, vatten o avlopp inkopplat. Hällen nerfälld. Nu ska stänkpanelen upp härnäst. Några eluttag måste fixas innan det går att använda ugn o mikro. Fattades givetvis några grejer för att göra helt klart.


SMS-inlägg

dsc_0520 (MMS)


Kom hem till detta i går. De va lite frust...

dsc_0521 (MMS)

Kom hem till detta i går. De va lite frustrerade gubbarna. Mkt delar.


Barnfri kväll

I lördags efter tibro besöket lånade Fredrik en vält o körde över det som på vallarna blivit lite sönderkört. Sen tog vi flakväxlaren, hela.familjen i traktorn o åkte till en granne o hämtade ett stort lass spånbalar till hästarna. Hoppas de kommer räcka hela vintern. När det va lastat blev vi bjudna på fika. Lite snabbt på väg hem bestämde vi att barnen skulle sova över hos farmor så kag o Fredrik kunde åka till Skövde för en kväll utan barn! Det blev restaurang besök o bio, jägarna 2. Den va läskig bitvis men bra. Igår blev det lite sovmorgon, upp halv åtta. Ut med hästar, mata kossorna. Sen frukost i grannhuset. Vi hann oxå lasta av spånbalarna mocka i stallet, hänga lite tvätt innan det va dax att åka o hämta barnen. Fredrik o farfar tog upp bryggan, slut på sommarn kanske. På em kom två systrar med barn o hälsade på i grannhuset. Vilket innebar vi oxå va där ett tag innan det va dax att göra sig i ordning för.dagens kalas hos Fredriks mormor med härliga kakor o bakelser. När barnen sen kommit i säng blev det min tur att rida en stund på ridbanan. Nu har jag packat övernattningsväskan o ska resa till Uppsala med jobbet.

Har nu upplevt tibros möbeldagar med fabri...

Har nu upplevt tibros möbeldagar med fabriksförsäljning. Inget jag tänker göra igen. Stå i kö för att komma in. Sen trängas med en hel massa folk som bara ska ha..,...med vassa armbågar o utan hyffs. Slutade med vi åkte till möbelaffären o beställde ett köksbord istället. De hade oxå rea.


RSS 2.0