Då va köket från HTH beställt!

Då va köket från HTH beställt!


Höst?

På väg till jobbet idag fick jag sätta på helljuset till en början = mörkt. Inte jätte mörkt men det känndes som det behövdes lite mer ljus. Nu åkte jag ju vid kvart i sex så det va ju ganska tidigt.

I går fick vi sovmorgon, skönt eftersom vi inte var i säng så tidigt efter lördagens kalas på var sitt håll, vi och barnen. Barnen sov över hos mormor o morfar varför vi fick lite extra sovmorgon oxå. Inga barn i vår säng som låg o sparkade!!

Det blev inte så mkt gjort i går, men vi hann flytta kor och ha lekkompisar här för både Julia o Walter. Vi missade dock Julias första ridlektion för säsongen då vi sov lite för länge. Men jag orkade bara inte gå upp..... Hon börjar kl nio vilket innebär hon ska vara där halv nio, vi måste då åka kl åtta o då hade vi inte kommit upp.

Allt på en gång

Varför är det så att man alltid ska göra så mkt på en gång? Man hinner liksom inte med riktigt i huvudet när allt går i ett. Jag tycker om att ha mkt att göra men inte FÖR mkt. Det är givetvis självförvållat, då man med en hel del grejer är med o påverkar själv.

Denna veckan har jag jobbat i Skara på måndagen. På tisdagen var jag i Falköping och tog tillsammans med Chefen där hand om ett gäng bönder o kollegor till mig från Finland. Vi pratade om verksamheten o visade dom gården, allt på engelska. På lunchen passade jag på att hälsa på min ena syster o bjöd ut henne på mat, hon fyllde år i helgen. Vid slutet av jobbet fick jag duscha o fixa iordning mig då jag vid 18 skulle vara på middag med jobbet inne i Skövde. Jag passade på innan middagen började att kolla lite på HTH igen, en snabbtitt på Colorama, man måste ju ha nytt golv o tapeter i köket oxå. Sen blev det som sagt middag på Husaren med drygt 100 pers. Hem o i säng vid tolv.

Lite sovmorgon på onsdag morgon då vi skulle i8finna oss på Billingehus i Skövde kl åttaDär hade vi på VikingGenetics föredrag på fm för alla avelsrådgivare i Växa Sverige o Rådgivarna. Mitt bidrag var knappt 10 min. Efter lunch åkte jag hemmåt igen o satt hemma o jobbade. Känndes onödigt att åka hela vägen till Skara för att jobba två timmar o sen vända hem igen. När jag skulle hämta barnen på dagis åkte jag först in med Bilen till Tibro o verkstan, service. Pappa hämtade mig där o så åkte vi till dagis o fritis o hämtade barn. 

Fick låna pappas bil på morgonen för att skjutsa barnen, senare på em kom HTH här o gjorde en sista mätning i köket. Sen hade Julia ett tandläkarbesök på em, det var till att låna pappas bil igen. Efter tandläkaren var det till att hämta Walter på dagis. Köra hem för att direkt åka till tibro igen o hämta bilen. Den var tyvärr inte helt klar men delen till backsensorn kommer inte förrän på måndag och så länge kan jag inte vara utan bil.

I går hade jag beställt att veterinären skulle komma till hästarna. Jag började förståss dagen men att skjutsa barnen, sen blev det lite pappersarbete, betala räkningar osv. Halv tio ringer alltid vet för att säga vilken tid de kommer. Hon skulle komma vid 12. Då hann jag även med att åka en sväng till en granne för att hämta spån. Man vet ju alldrig när vi behöver stalla in hästarna o då är det skönt att ha grejerna hemma. Jag hann lasta in spånet i stallet sen kom veterinären. Vi skulle vaccinera, kolla tänder och även göra en kolla av Quatros skada. Jag har inte ridit honom sen han skadade sig för jag hade en känsla att han inte var helt OK. Jag har longerat honom kort en gång o kände då att han inte var helt 100. Vet kände igenom honom o vi longerade mkt kort i båda varv. Hon såg direkt att min känsla var rätt. Han är stel i högersidan bak, vill inte riktigt ta i med bakbenet, det kommer troligen från att han har ont i flanken där han har sina sår o "bublor". Han ömmar även lite när man trycker där. Hon tyckte fortsatt hagvila i två veckor, o om jag tycker det känns ngt bättre då kan jag börja skritta igång. Hon ska komma tillbaka om fem veckor igen, jag ska ändå vacciner en andra gång på Quatro då jag än en gång lyckas missa den årliga dosen!!.
Vi kollade även tänderna på båda kusarna. Quatro hade lite skav långt in i munnen, men inga hakar. Hon slipade de bakrre tänderna så de inte ska skava igen. Inacorderingen hade mkt stora hakar men inget skav. Det blev en hel del slipande på hans tänder. Överlag var de väldigt duktiga båda två. De fick lugnande för att det ska gå att hantera dessa stora djur när man ska rota i munnen på dom. Men de blir VÄLDIGT tunga i huvudet, o det va jag som skulle hålla upp när vet gjorde jobbet. Vi hade vadderat boxdörren men jag fick använda en del muskler som inte jag är så van vid, det känns idag i alla fall! De fick stå inne en bra stund efter vet hade åkt så de hann vakna ordentligt innan jag släppte ut dom.

När vet åkt flyttade jag o Fredrik kossorna igen. Nu går det rak nedanför vårt hus. Efter det var jag tvungen att få lite mat i magen innan vi båda åkte o hämtade barnen. Vi åkte sen till Skövde o HTH kök IGEN. La till lite inredning i lådor o till den skena som ska gå i stänkskivan över häll o diskbänk. Meningen är att vi på måndag ska skriva under offerten så den blir beställd.!! Efter HTH åkte vi till Colorama för att få lite ideer till golv o vägg. Många fina tapeter finns det. Efter Colorama åkte vi mot Tibro, vi bestämde vi skulle äta ute, men först gjorde vi ett besök på den lokala färgaffären innan vi åkte till pizzerian o käkade kebab o sallad. Sen blev det hem för att bänka sig framför TVn. Walter hade tidigare i veckan bestämt 101 dalmatiner till fredagsmyset så det fick det bli.

Idag tvättar Fredrik bilarna, jag måste sy upp lite byxor vi köpte för ett tag sen. I kväll blir det kräftskiva hos mormor o morfar för barnen medan jag o Fredrik är bjudna på takstolskalas hos en kompis till Fredrik. Så vi missar tyvärr årets kräftskiva på Söroset!

Påt igen i morgon

Japp då va den helgen till ända. Hann med en hel del ändå tycker jag. Blev faktiskt allt på listan förutom Dimbo. Men det får jag ta igen på tisdag när jag är i Falköping!!

Vi fick faktiskt lite sovmorgon idag. Det var mkt skönt. Vi kom i säng lite senare än vanligt i går kväll då vi va på grillkväll hos Fredriks bror. Walter brukar ändå vakna i ottan, men idag sova han till åtta i alla fall. Julia lekte hos en kompis några timmar o Walter var med Fredrik en stund o putsade lite vägkanter, sen for de o hämtade havre. Efter maten flyttade vi kossorna igen, de flyttades även i går. Där de är nu kan de nog gå hela veckan. Det var länge sedan vi betade där.

Nu i kväll har barnen, Fredrik o farfar varit ute på en liten fisketur. Jag passade på att gå en promenad med Quatro. Jag longerade honom mkt kort i går, mest bara för att se om han såg OK ut. I morgon hoppas jag hinna skritta ut honom en sväng.

I morgon är det Skara igen för mig då.....

Trött

Ja det har varit en fullspäckad vecka för hela familjen, så jag tror att vi alla är lite trötta. Det började ju med inskolning för Julia på fritis i måndags vilket oxå innebar dagis för Walter. Det blev några timmar på måndag, lite fler på tisdag o onsdag. Full dag på torsdagen o sen började skolan för Julia i går. Spännande tyckte hon, men tråkigt att stå o vänta när rektorn höll tal! 

 

Fröknarna sjöng en liten sång oxå.



Sen blev det glass o efter det in i klassrummet för första sittningen på runda mattan som skolklass.



Sen fick barnen lite uppgifter att göra i par, o efter det fick de leka o vi föräldrar fick information. Sen var den första dagen på skolan till ända. Sen blev det fritis för Julia resten av dagen. På måndag börjar de riktigt skoldag o går hela fm.

I veckan har vi oxå hunnit med fira min lilla syster på sin 35 års dag borta i Götene. Julia har hunnit gå på barnkalas. Jag hann jobba några timmar på onsdagen, heldag i Skara på torsdagen o några timmar i går. Men jag tar nog igen det de kommande veckorna när det ser väldigt fullt ut í min almenacka med en resa till Danmark o en resa till Finland de närmaste tre veckorna. Det är tur det är lite mindre med djuren just nu. Men vi väntar på några dagar med uppehåll så vi kan slå ensilaget. Det kommer häftiga regnaskurar så gräset lägger sig nu. Men det är värre för som ska tröska allt sitt mellan regnskurarna.

Några av de saker som ska hinnas med i helgen:
flytta kor
handla mat
sladda vägen
kolla lite vitvaror i Skövde för att se vad vi vill ha i det nya köket
kolla av Quatro o ev longera honom o rida
party lördag kl 17
hämta havre
hjälpa Julia med första läxan
födelsedags fika i dimbo
Vi får väl se hur många av punkterna jag kan bocka av, och hur många andra uppgifter som dycker upp på vägen som vi inte visste om innan.

Fritis o dagis

Jaha då är även barnen igång o jobbar igen. Julia är ju stora tjejen nu och ska på fredag börja skolan. Därför skolas hon denna vecka in på fritis eftersom hon tyvärr inte kan åka med bussen hem direkt efter skolan måste hon gå på fritis. Igår var jag med henne där mellan 13-14,30 vi föräldrar fick en del information och då var barnen inte med oss utan var o lekte. Hon ville inte riktigt åka hem när vi var klara.

Fredrik körde Walter till dagis eftersom vi var / är lite oroliga hur det ska funka för honom nu när Julia inte går där med honom. Han är väldigt fäst vid sin syster o hon vid honom. Hon tog alltid hand om honom när han slog sig osv på dagis, som en liten mamma. Och i våras har han varit väldigt jobbig att lämna, klamrat sig fast vid oss o varit jätte ledsen. Julia har då varit räddningen o fått tagit stort ansvar (för stort igentligen). Men det har funkat o efter bara en kort stund med Julia i handen har han lekt på. Fredrik fick vara med Walter ca 30 min innan Walter inte hade tid med pappa längre! Gott tecken. Sen hämtade jag honom innan mellanmålet o det tyckte han va lite för tidigt. 

Idag ska de gå ngt längre båda två o äta mellis. Vi får se hur vi löser lämning o hämtning idag. Meningen är ju att jag ska jobba tre dagar denna veckan oxå. Hur jag ska få till det vet e skjutton.... Det får bli att ta lite komptid för att få ihop denna inskolning, men vill ju inte stressa iväg detta då det måste funka i nästa vecka o framåt. Då kör det igång ordentligt på mitt jobb.  

Alla balar inne!

dsc_0486 (MMS)

Alla balar inne!


Bara halm snack nu för tiden

I går började Fredrik köra in halmen i halmladan. Han körde i stort sett hela dagen men hann inte få in riktigt alla. Men han hinner få i de sista i dag.

I går ringde jag även ut veterinären till Quatro. Han har betett sig ovanligt sista veckan, varit motsträvig, inte velat gå fram. Han sprang ju igenom staketet i förra veckan gick troligen i kull rejält o ramlade på ngt stubbe eller sten. Han är blåslagen o svullen vid vänsterflanken o har nu även lite vätskeansamling. Han fick smärtlindring o inflammationsdämpande av vet. Jag skulle även ha lite koll på tempen ifall han får inektion. 

Sen på kvällen åkte hela Söroset, utom Fredrik, till Fagersanna för att fira en 20 åring! Mkt god mat o trevligt sällskap som vanligt.

Mkt halm....

Nu har äntligen Fredrik fått hem all halm, den står dock fortfarnde ute på ett gärde då den är för blöt för att plocka in. Dåligt torkväder är det nu o det har ju kommit en del skurar på den. Men det är ju ingen fara när det är pressat, men det skulle vara skönt att få in den i halmladan. Vi kommer inte få in alla dock.





Måste ju oxå visa hur söta barnen va när de ville sova i sina docksängar. Walter får nästa plats, men Jula är alldeles för lång.





Jobbat en dag!

Jaha då har man avverkat första dagen på jobbet. Faktiskt ganska skönt att vara tillbaka i rutiner igen. Eftersom jag inte hade hel koll innan semestern när vi skulle lägga upp inskoliningen för Julia på Fritis o Skola så är nu Julia o Walter med mormor o morfar mån-ons när jag jobbar. Men nästa vecka är det inskolning.

Idag tror jag Fredrik skulle köra hem några lass halm till, Walter kanske åker med en sväng? Sen skulle han se om det gick att börja stapla in balar i halmladan. Om balarna är torra o svala så vi inte behöver lasta ut dom igen, som har hänt förut när vi varit lite för duktiga.

Då va det dax att åka till jobbet igen då!

Då va det dax att åka till jobbet igen då!


Halmkörning

I går på förmiddagen åkte jag o hälsade på min bästis i hennes nya stall som hon hyr. Fint o det kommer bli kanon. Hon kommer ha mina gamla ridvägar som jag red på när jag var barn när vi bodde i Fagersanna. Helt fantastiska ridvägar där.

När jag kom hem därifrån så fikade vi med takläggar grabbarna. Pappa får hjälp av två barnbarn att lägga om sitt garage tak som börjar bli mkt dåligt. Inte för han har ngn bil i det men mkt annat bra o ha.....När det var avklarat fick vi åka med lite mackor till stackars Fredrik som var vrålhungrig borta på Vassbacken. Walter fick oxå åka med en stund o hämta balar på gärdet.



350 balar halm har vi nu där liggandes vid sidan av gärdet o som nu ska köras hem. Mkt fin halm i år. I år borde det räcka till o vi ska slippa köpa mer under sista biten av vintern. Vi köper bara mer o mer halm känns det som. Men sen vill vi ju oxå att kossorna ska ha det torrt o bra i sin ligghall.

Julia är inte så intresserad av att åka traktor utan lästa lite Kalle Anka i bagaget på bilen i stället.



När vi åkte från Fredrik o halmen passerade vi ju Vassbacken o såg det var mkt lite folk på minigolfbanan, så vi bestämnde oss för att testa detta. Första gången för barnen, o jag måste säga det var riktigt duktiga. Julia lyckades till och med att slå en hole in one!.





Det var mkt intressant med båtarna som åkte förbi oxå så det gick inte så fort mellan slagen för vissa motorintresserade gossar.

Efter golfen beställde vi mat, köttbullar o potatis till barnen o kycklingspett med wokade grönsaker till mig. Smaskens var det. Sen blev det glass till barnen som efterätt vilket vi satt vid kanalkanten o smaskade i oss allt jämt medan båtarna åkte förbi.

Sen var det dax att åka hemåt. Julia lekte sen med en kompis på em / kväll en stund, va nere o badade en stund men det blåste kallt fast det var 26 grader i vattnet. Jag o Walter åkte o vattnade kossorna o sen körde vi faktiskt lite tv-spel!

Häromdagen fick barnen var sin docksäng av morfar, som vi nu har satt ihop o ska fixa madrasser, täcken osv till. Rejäla docksängar som jag tror jag ska se om jag senare kan fixa i ordning till små soffor åt dom i stället när de tröttnar på dom som docksängar. De fick själva skruva ihop dom o de var vädigt duktiga båda två.



Nu är Fredrik i väg o hämtar strängluftaren, barnen åkte med mormor o morfar o handlade vilket innebär jag är helt ensam här hemma. Jag vaknade med rejäl huvudvärk idag så jag har legat en bra stund på förmiddagen. Som tur känns det bättre nu men inte helt OK än. Man känner sig oxå lite "bakis" efter tabletterna.

Köttbeställningar ramlar in lite då o då och jag uppdaterar på hemsidan när de kommer in. Glöm inte att boka in er på en låda så ni kan få leverans när ni själva vill. Ingen panik ännu, men under september brukar det droppa in en hel del. Vi hoppas ju på nytt sammarbete under denna säsong, men än vet vi inte så mkt. Hoppas vi har möjlighet att åka o hälsa på dessa nya sammarbetsparners inom kort.

Idag ska maskinstationen pressa halmen o F...

Idag ska maskinstationen pressa halmen o Fredrik ska köra hem den. Det blir många vändor med traktor o lastbilssläp.


Igår natt hade storhästarna gått igenom de...

Igår natt hade storhästarna gått igenom det staket jag delat av hagen med. Som tur va inga stora skador på hästarna. Inatt hade gått igenom igen! Så nu har jag tagit bort det o de får gå på hela. Bättre med tjock häst än ingen häst alls! Fredrik luftar halmen igen o vi slappar vid sjön igen efter en snabb shoppingtur till skövde på fm.


Nu drar Fredrik iväg i ska lufta halm. Vu ...

Nu drar Fredrik iväg i ska lufta halm. Vu andra ligger o slappar vid sjön.


Då har hovslagaren varit här så hästarna f...

Då har hovslagaren varit här så hästarna fått nya skor på fötterna. Har även gjort storhästarnas hage lite större nu på fm. Nu ligger vi vid sjön o slappar en stund. Fredrik jobbar idag. Kanske blir det lite koflytt i em/kväll. De brukar vara svår flyttade när det är så här varmt.


RSS 2.0