Ytterligare en kalv för en stund sedan. Ha...

Ytterligare en kalv för en stund sedan. Han va redan uppe o sprang omkring när jag kom upp. Såg att han diade när jag fått in dom i kalvningsboxen. Det är så det ska va. Såg inget på kon för några timmar sedan när jag kollade till dom. O sen, plupp, ut kommer en pigg krabat. Idag har jag annars varit i Skara o jobbat några timmar. Johanna, min medryttare trottsade blåst o vind för en ridtur. Tur jag har henne, annars hade kusen inte gjort många knop just nu. Waltef hade åkt med pappa Fredrik en stund i traktorn, men tröttnat rätt snart för att gå till mormor o Julia. Julia har varit febrig med halsont några dagar, men mkt piggare idag. I morgon kommer hovis.


God Jul! I går kom det äntligen kalvar ige...

God Jul! I går kom det äntligen kalvar igen. Tvillingar, allt gick bra o både mor o kalvar mår fint. 10 kvar som ska kalva nu!


Julpyssel hos kusinerna resulterade i mång...

dsc_0588 (MMS)

Julpyssel hos kusinerna resulterade i många fina pepparkakor. Jag passade på att få hjälp att tona håret! Fredrik fick vara hemma o fixa djuren innan han drog till skåne igen. Pappa Conny ska hjälpa mig med djuren då jag jobbar i Skara på dagen o det är bäst att göra djuren mitt på dagen när det är minusgrader.


Kossorna myser!

dsc_0576 (MMS)

Kossorna myser!


Åhh får vi komma in o sova i den nyströdda...

dsc_0574 (MMS)

Åhh får vi komma in o sova i den nyströdda bädden snart!


Julklapps racet

I söndags lyckades vi faktiskt att köpa julklapparna till barnen. Farmor tog hand om barnen medans vi åkte till Skövde. Men väl där insåg vi att vi var lite för tidiga. Vi är ju ganska morgonpigga av oss så 11 är väldigt sent för oss. Det fick bli fika och en sväng på ICA maxi innan vi snällt fick vänta utanför leksaksaffären.

Walter är lätt att hitta till. Julia dessto värre. Tillslut blev det ngt till båda i alla fall.

På lördagen var det ju ridskolan igen för Julia. Nästa gång verkar det som det blir sista på ett tag för hon vill inte längre. Tråkigt tycker hon, hästarna är tröga och gör inte som hon vill. Hoppas vi orkar ta med Nisse sista passet. Med honom verkar det gå bättre.

Väl hemma bakade jag o Julia lussekatter medan Walter och en kompis lekte här. Fyllde även bakmaskinen med en laddning grovt bröd till mig. Men det blev lite för lite jäst, i receptet stod inget socker, men det ska jag nog ta i nästa gång. Det smakar dock mkt gott.

Idag är jag ledig och sitter en stund vid datorn. Strax ut o fixa djuren. Det tar ju så där en-två timmar per dag för skötseln, beroende på om båda grupperna måste ha påfyllning av mat och halm. Men det är i alla fall skönt att göra det när det är ljust ute. Jag brukar försöka fixa det de dagar jag är ledig och hemma.

Borde oxå fixa havre till hästarna då den nästa är slut. Men annars får det bli nödlösningen med havre från Rosén i morgon.

Pepparkakshuset pyntas

dsc_0571 (MMS)

Pepparkakshuset pyntas


Här bakas pepparkakor

dsc_0568 (MMS)

Här bakas pepparkakor


Köttleverans

I fredags var det först ut till djuren för sedvanligt morgonbestyr, snabb tjeck av kossor så det var lugnt där. Inga nya kalvar har tittat fram. Hästarna får frukost, täcke och hö i hagen. Mamma kom in o va hos oss en stund när jag var ute så barnen inte vaknar upp till ett tomt hus.

Sen var det att åka med Julia till bussen och Walter till dagis. Efter det blev det mockning hos kossorna, ströning och fodring. Efter fm fikat blev det sen lite mer pappersarbete vid datorn. Efter lunch åkte jag och svärfar till Dimbo för att hämta köttet. Jag har ju ännu inte BE körkort, men som tur är så har han det o kan lagligt köra för att hämta köttet. Julia och Walter va och lekte med kompisar medans vi var iväg. Väl hemma hade min kära mor fixat kvällsmat. När vi hade käkat så kom Fredrik hem så det blev fredagsmys framför tvn en stund.

Lördagen startade vid sjutiden när det var dax att stiga upp för att hinna med allt som skulle göras innan de första kunderna skulle komma. Fredrik fixade fint hos kossorna, jag förberede kaffe och glögg. Min far var snäll och tog med Julia till ridskolan denna lördag. Walter fick vara med vid utlämningen av köttet. Vid 12 började jag laga lite lunch och efter att ha käkat och tagit det lite lungt körde jag Julia till en kompis för övernatting. Sen var det snart dax att göra sig i ording för kvällens 60 års uppvaktining som jag och Fredrik skulle i väg på. Walter sov över hos morfar.

Det blev sent i säng i natt men inte kunde man ta någon längre sovmorgon för det. Upp vid kvart i sju, ut till hästar och kor. Water kom strax in från övernattningen hos morfar. Sen har det varit en del utlämning av köttlådor. Nu har nästa alla varit här och hämtat, några eftersläntare kommer i morgon.

Efter lunch idag var jag och hämtade Julia hos kompisen och här hemma fick Walter en kompis till sig under em. Även en kompis till Julia var här en stund på em.

Det jag har sett av styckningen så här långt ser allt väldigt bra ut. Så vi hoppas att kunderna är helt nöjda denna omgång.


Kylsläpet fullt med köttlådor inför helgen...

Kylsläpet fullt med köttlådor inför helgens försäljning!


Premiär

Har ju även glömt, i helgen hade vi premiär uthyrning av bastu och grillstugan. Det var 11 personer som grillade och hade mysigt på lördags em / kvällen. Det verkade ha funkat bra för dom. Mysigt blev det när de tände marschaller på vägen ner mot sjön till bastun.

Jaha, onsdgen försvann i ett nafs. Fredrik åkte på em / kväll ner mot skåne för att samanstråla med sina nya arbetskollegor idag torsdag. Han börjar idag den 1 dec på nytt företag. För alla er som vill få tag in honom så kommer han skicka ut sms om sitt nya mobilnr och e-post adress så snart han hinner. Han kommer hem sent på fredagen. Pappa var snäll och hämtade barnen på dagis o fritis så jag kunde göra klart det jag höll på med på jobbet innan jag begav mig hemåt. Aldrig bra att lämna saker halvfärdigt när man åker hem på onsdagen för att vara hemma fyra dagar innan man kan ta tag i det igen.

I morse tog vi lite sovmorgon och barnen gick upp kvart i sju. De hann en snabb frukost innan första avsnittet av årets julkalender startade på TV. Sen blev det till att snabba sig till dagis och skola. Väl hemma har jag nu på fm skrapat plattan hos kossorna, fodrat och strött. Mockat i stallet har jag oxå hunnit. Nu ska jag ta tag i bokföringen och fixa momsen. Sen måste jag förbereda lite inför helgens köttleveranser.

I söndags var vi faktiskt inne på järnaffären i Tibro och jag köpte mig en bakmaskin! Jag fick pengar när jag fyllde år som jag inte hade använt så detta fick bli min present, så tack!! Jag har precis satt igång den för första gången så vi får se om jag kan få färskt bröd till em fikat idag. Det återstår att se.......


RSS 2.0