Allt i ordning

Då har vi varit i Skövde en sväng jag o barnen idag. Hundmaten va slut likaså kossornas mineraler, så det blev ett besök på "Rosen", kom då på att även kaninmaten va slut så det kom oxå med hem. Sen blev det ett besök på Max för att fylla våra magar, alltid gått, har så goda low carb mål, det är annat än MC D! Därefter styrde vi mot Hööks där det blev en del inköpt, benskydd, transportskydd, flughuva, grimma o grimskaft till Nisse. Ny säng till Nelli, ny flughuva även till Harry. Sen hem för att prov allt. Å det passade, vilken tur. Sen blev det en stunds ridning för mig o Harry på banan innan jag o Julia fixade i ordning det som ska med i morgon på lägret. I morgon blir det till att få på Nisse på transporten oxå, hoppas han inte krånglar allt för mkt. Julia ser väldigt fram emot detta läger o pratar inte om ngt annat.


Åska

Det hann vara sommar o solsken några dagar innan det kom regn igen. Vi har legat på stranden o myst m, bränt oss lite givetvis, barnen mest legat i vattnet. Vi har fått in lite hö på skullen, hö i storbal från en granne. Inte så många då höt vi lägger upp vid denna tid ofta inte håller sig bra året ut. Det blir dammigt o förstört troligen av fukt från kossornas djupströbädd, ändå har vi byggt en vägg så det inte ska bli så, men det har inte hjälpt. Lite hö är ändå bra att ha när vi börjar ta in hästarna o det är för varmt att öppna en ensilagebal till två o en halv häst. Igår åskade det rejält här i två omgångar på em. Precis kolsvart på himlen o sen blixtrar som sken upp allt. Fantastiskt skådespel. Hunden tycker dock inte om det o känner på sig långt innan det börjar. Julia o Nisse red en lång tur igår, hon ville träna inför lägret hon ska på i veckan. Så jag fick en lång promenad i ganska lugnt tempo. Mkt flugor, knott o blinningar som gjorde det mindre mysigt. Efter det tog jag o longerade Harry i värmen mellan åskvädrena. Har tyvärr haft en del huvudvärk de sista dagarna så kände att jag inte orkade att rida idag heller. Tur att Malin rider några ggr i veckan nu så han motioneras. Hoppas rutinerna kommer på plats igen när jag börjar jobba om en vecka. Det kom minst 20 mm regn igår så det stod vatten på gärdena igen. Kommer väl förhoppningsvis sjunka undan snabbt om det inte kommer en massa regn till, men ser ut som det ska bli uppehåll idag i alla fall.


Gött väder

Ja äntligen har det kommit sommar till oss. Men med det oxå en jäkla massa bitande insekter som är mkt jobbigt för djuren. Hästarna har fått vara inne dagtid då blinningarna gör dom helt tokiga. Helsädesensilaget pressades i går, av bästa Anders givetvis. Jag, barnen och bästa grannfamiljen passade på att åka till Skara Sommarland i går. Vi va inte ensamma där! Men vi kom tidigt så vi slapp stå i bilkö in som många andra hade fått göra hörde vi på nyheterna sen. Det va trångt i polerna men inte så mkt folk vid tivolit. Vissa attraktioner var det lång kö, men det var de mer läskiga som vi kunde hoppa över. När vi väl skulle äta skulle ALLA andra göra det samma, så vi sände en löpare till mc Donalds. Det gick fortare än att stå i matkön på sommarland. Idag blir det nog sjön här hemma hela dagen.


Äntligen

Då kan vi (Fredrik) äntligen slå havren som sen ska skördas som helsädesensilage! Inte mkt i strängarna men ngt blir det i alla fall. Jag, barnen, min mor o vår bäste granne med barn har idag besökt Hjo. Några affärer besöktes givetvis, samt bästa glass stället. Det va rätt blåsigt idag men varmt. Bra tork för ensilaget alltså!


Kalasande igen

I lördags fm hade vi turen att fånga solen på stranden den stund den va framme den dagen. Blev lite solbad för mig o vattenbad för barnen. På kvällen blev vi bjudna till grannar på hörligt gid kvällsmat. I går putsade jag fönstren i stallet medan barnen släpade ut de saker från foderkammaren som ska tvättas. Sen blev det till att byt om för att åka till Berg på dop, konfirmation o födelsedags kalas. Fredrik åkte istället på stubb race med sina polare. Lite ont i axlar o rygg idag, blir lite konstig ställning ibland när man putsar fönster från dålig stege.


Sova över

Igår lekte Julia med sin kompis hela dagen, både här hemma o även hos kompisen. Walter fick oxå va med. Jag passade på att på em högtryckstvätta stallet. På kvällen kom barnen hem o efter köttfärsås o spagetti, lite godis framför film, så blev det sängen för alla tre barnen. Walter somnade ganska snart men i tjejrummet pratades det o fnittrades fram till 22 tiden! Nu har hela huset vaknat i barnen äter frukost. Fredrik är ute o jobbar på gården. Lite djurflytt blir det idag. Kanske blir det mer städ i stallet för mig. Enligt prog ska det regna i em, men det går ju inte lita på vädret längre. Skulle behöva en vecka med uppehåll så vi kan skörda det lilla helsädesensilaget som blir. Men just nu är det så blött att man kör sönder för mkt om man ger sig ut på gärdet.


Skövde besök

Igår blev det ett besök på Arena badet i Skövde tillsammans med goda vänner. Det är himla mysigt där, varmt o gott i luften o i vattnet. Efter badet tog vi gemensam lunch innan vi skiljdes åt var sitt shopping mål. Vi till djuraffären för att köpa fiskmat, några hundben blev det oxå. Sen Elina Esplanad o nya skor till barnen, presenter till kusiner samt givetvis MAT igen. Slank på vägen ut oxå in o köpte en plättlagg, så idag blir det nog plättar till lunch. Väl hemma blev det efter inplock av maten hagbyte av djuren. Barnen sprang ner o badade med kusinerna o några grannbarn som anslöt. Sen blev det fika i grannhuset medan hela barnaskaran (7 st) lekte vattenkrig. Det är sommar det! Nu på morgonen har vi hunnit ut på en härlig morgontur med kusarna, jag o grannen. Nu har Julia en kompis här o Walter plockar vinbär med stora tjejkusinerna.


Bad?

Oj tiden går fast man inget gör! Igår morse ringde en kompis till Julia o ville leka, äntligen, de har varit borta en HEL vecka! Så henne såg jag inte mkt av sen. Walter ville oxå ha kompis att leka med så det blev till att ringa in en kompis till honom oxå. Jag fick en hel del tvätt gjord sånt som oxå måste göras trots man har semester. Idag skulle det ju bli bra väder så stranden skulle det bli! Först sladdade dock Fredrik vägen innan vi tog en rejäl fika för att sedan gå ner till skön. Bikinin på, solstolar fram! Men det va bra kallt när solen gick in bakom molnen, vilket skedde en hel del. Då åkte handduken på som filt! Ett par grannar anslöt till "solandet". Vi tände i bastun så de blåfrusna barnen kunde värma sig, vilket slutade med att vi alla bastade när sen regnet började ösa ner. Framåt halv två va vi nu så hungriga att vi fick ge upp hoppet o begav oss hemåt. Väl hemma hade en syster med familj dykt upp hos mor o far, så efter mat o fika blev det mera bad o därefter fiske för barnen. Jag o syster passade på att gå en rask promenad medan barnen roade sig med morfar.


Hoppning

Jag har fått tag på en medryttare till min häst. Jätte bra då det är svårt att hinna med så mkt som han borde motioneras. Speciellt nu på semestern när tiderna blir lite hipp som happ. Idag fick jag dock till det med lite ridtid innan barnen skulle hämtas hos farmor. Blev först lite markarbete sen hoppade vi lite. Inte högt, 50 cm för att va exakt, men förra gången blev det 30 cm så vi går åt rätt håll. Skönt med en häst som inte hoppat småhinder som om de vore 1,50 höga, som min förra häst gjorde. På förmiddagen flyttade vi kossorna till ny hage oxå. Men först gick jag o kollade staketet. Tur va det för en gren hade ramlat ner över tråden så där kunde djuren ha smitet ut. Igår flyttade vi även hästarna till en annan "bantar" hage, lite måste de ju ha att äta


Lugnt o skönt

Igår tog i stort sett hela familjen det lugnt. Ja inte Fredrik då som högtryckstvättade hela ligghallen o plattan utanför. Fint blev det han höll på långt in på kvällen. Julia tog rejäl sovmorgon till halv elva, Walter vaknade rätt tidigt som vanligt. Det blev det vanliga gjort hemma, damsugning, tvätt, ur o i med disk i maskinen, bäddade rent i alla sängar. Walter roade sig att va med Fredrik på fm tills Julia vaknade sen hade de skoj med vattenbalonger en stund. På em ringde vi farmor o frågade om barnen fick komma o sova över, de pratar mkt om det, tycker det är så mysigt. När jag ändå va ute o körde åkte jag o handlade lite mat oxå. Sen hem o satte mig o läste klart min bok innan jag började med maten till oss två. Efter maten tog vi oss en avkopplande stund i bastun. Idag har till o med jag kunnat sova sovmorgon, ngt jag vanligen har svårt för, men resultatet är som vanligt de få ggr det händer, huvudvärk!


Arena Skövde

Igår tillbringade vi förmiddagen på badhuset i Skövde. Mysigt o roligt på samma gång. Bästa var nog att det va så varmt i luften o i vattnet, skön känsla att kunna gå i badkläder utan att frysa! Det va ju ett tag sedan. Lunchen fick bli på Mc Donalds o en mjukglass inne på Commerce innan vi for hemåt. Ett snabbstopp på ICA i Tibro blev det för proviantering inför kvällens grillning hos goda vänner. Väl hemma igen hade en syster med familj dykt upp i grannhuset, så det blev en stund där inne med lite fika oxå innan det var dax att bege sig iväg igen. Känns som vi gjort hela semestern på en vecka, men än finns det nog saker att göra o upptäcka. Väntar fortfarande (som många andra) på att det ska bli sol o badväder så det verkligen går att hänga vid stranden o slappa.


Strandhäng

Idag blev det en tur med gummibåten, det blåste ganska rejält så det skvätte bra. Väl i land trotsade vi blåst o regn tunga moln o "solade" o badade. Tände i bastun o grillen. Jag gick upp o hämtade ngt att lägga på grillen för att få oss ngt i magen. Lite kaffe oxå givetvis. Barnen bastade o badade hej vilt! Men vi vuxna nöjde oss med att sitta o ta det lugnt. Nu har vi baxat oss upp till huset o slappar lite. Funderar på om man skulle orka göra ngt med kusen idag kanske?


Ridbanan kan användas till mkt

http://www.youtube.com/watch?v=HO_-LUBtBv0&feature=youtube_gdata_player Kolla i dagens nöje


Båten till pizzerian

Visst har man det bra när man kan ta båten till Pizzerian? Men faktiskt första gången vi gjort det. Det va väldigt trevligt, god mat hade de oxå på Örlenbadets Pizzeria. Efter maten åkte vi en sväng på sjön för att sedan hälsa på Fredriks bror med familj som campade vid sjön inte så långt bort från vår gård. Idag får vi se vad vi ska hitta på. Nu är det lite sol, men kan enligt prog regna senare. Hoppas de har fel så det kan bli stranden idag.


Skara Sommarland

Då har vi avverkat Skara Sommarland. Första gången vi är där med barnen. Kommer inte ihåg när jag va där sist, tror det va på min äldsta systers möhippa! Idag va det några grader för kallt, men vi o några till trotsade kylan o badade. Vi själva väntade dock till eftermiddagen då det var lite lite varmare? På förmiddagen fanns det ju en hel del annat att göra, karuseller, rushkanor, elbilar osv. Många av karusellerna fick Julia åka med vuxen, alltså jag! Men till slut blev jag lätt illamående av snurrandet. Även Walter åkte några större karuseller, någon ångrade han efteråt. Lite sockervadd, glass o godis halkade visst ner i magen oxå. På väg hem blev det oxå ett besök på MC affären. Julia behövde ny hjälm o skor. Tycker det är viktigt de har rätt skydd oavsett sport! Häst eller MC. I kväll blir det nog en tur på sjön om vädret håller i sig. Hoppas det snart blir lite väder för stranmys.


Göteborg

Då är vi på väg hem från en heldag i Göteborg. Vi började med Universum, det tog några timmar. Walter blev ganska hysterisk när vi kom till "dinovärlden", men tillslut fick vi honom att lugna sig så nu va det bästa på hela dagen! Sen blev det Liseberg! Några åk blev det oxå. De varnade på Kolorado att man kunde bli lite blöt. Men man kunde bli mycket blöt! Tror att vi alla fick rejäla vattenfall på oss. Julia lyckades även att vinna på ett chokladhjul, så hennes lycka var gjord. Vi lyckades oxå klara oss från det mesta regnet, började lite smått på väg till bilen. Det är fler än barnen som är lite trötta på vägen hem, än har ingen somnat men Walter kämpar att hålla sig vaken......


Sjukhus

Saker händer verkligen på ett ögonblick! Igår em va en kompis hemma o fikade. Givetvis blev det ett besök i hästhagen. Bara in o kolla lite hur hästarna mådde. På väg ut från hagen skulle vi bara, då den ena hästen "hytte" åt den andra då den tog ett steg åt sidan o satte sin hov rakt på kompisens sandal beklädda fot! Resultatet blev att åka till akuten direkt. Men vi va inte ensamma så det tog ganska många timmar. Vi åkte hemifrån vid halv sex o jag var hemma tre tidigt i morse. Kompisen hade fått fyra stygn i tån samt röntgen visade på en spricka. Så jag tror inte ngn av oss går in med bara sandaler till hästar igen.


Semesterlunk?

Natten mellan torsdag o fredag sov Julia över hos en kompis. Kompisen går oxå på simskola så hon åkte med dom dit igår.
 
Här hemma va Walter med morfar en stund på fm. Jag tog en tur med kusen, varmt va det så svettiga blev vi. 
 
Sen blev det lite damsugning igen, man drar in mkt sand o grus när man är hemma, hunden är oxå i ngn fällningsperiod :(. 
 
Vid lunch kom en av mina systrar på besök, med sig hade hon den crosstrainer jag köpt av henne så här ska tränas! 
 
Eftermiddagen gick i ett nafs, vi väntade länge på att verkstan skulle ringa om bilen. Vi hade i planen för dagen att åka till Törebodafestivalen på kvällen. Kl 17 skulle Tobbe trollkar uppträda och kl 21 Magnus Uggla. Men det är ju inte lätt att åka ngn stans utan bil. Vid halv fyra åkte vid o hämta Julia och sen in till Tibro. Först handlade vi på Ica, en sväng in på leksaksaffären för att inhandla present till söndagens kalas. Sen till verkstan, då va bilen klar. Service, lagning av ett lås samt cd växlaren, så nu kan vi "dra" iväg när som helst. Nu va dock klockan lite för mkt för att åka till Töreboda samt att regnet nu öste ner, så vi ställde in det för vår räkning. Barnen inte glada, men det gick över....... Lite snabb kvällsmat o sen fredagsmys framför TVn. Vi hade tur för Rasmus på luffen började precis. Sen blev det sängen för alla. Julia var ganska trött o grining så det var nog tur vi inte kom iväg.
 
Som vanligt vaknar Walter i ottan, halv sju för att vara exakt. Så jag o han är uppe medans de två andra ligger o sussar fortfarande. Vi får se vad vi kan hitta på för ngt trevligt idag som kompensation för gårdagens inställda resa.

Semester

Nu äntligen har semestern startat för mig o barnen. Fyra hela veckor, gött. Inte mkt inplanerat, vi ska ta dagarna som de kommer o hitta på saker allt eftersom.

Igår släppte Fredrik ihop båda flockarna till en enda stor. Skönt att bara ha ett gäng att kolla till.

Blir nog till att gå ner till sjön en sväng pm en stund, bäst att passa på när det är solsken från klarblå himmel.

Julia går fortfarande på simskola så hon ska ibäg en sväng efter lunch. En granne får ta med henne då min bil är på service.

Bild problem

Blir lite dåligt med uppdatering här när det inte funkar att skicka blilder o text som meddelande. Måste ta tag i det ngn dag.

I fredags va barnen hemma med mig då Walter skulle till tandläkaren o öva på att laga tänder. Han skötte sig fint. Vågade inte ha sugen i munnen men vågade ta sov droppar (besövning). En övning till i augusti blev inplanerat.

Efter tandläkaren blev det en sväng in på nya klädaffären i Tibro. Hittade ett par piratbyxor till mig. Sen blev det skövde o premiärbesök på Hööks. Väldigt utplockat men blev några grejor. Tyvärr en gräsreducerare till Nisse som va för liten, så får åka o byta den.

Blev även ett besök på sportiumbutiken i samma hus. Ett par piratbyxor till för mig! Därefter blev det Max o lite mat i magen.

Ett besök på Elina Esplanad går ju inte att undvika när man är i skövde, lite presentinköp o mat givetvis. Sen hem o packa in i kyl o frys.

Fredags kvällen tillbringades i Karlsborg kollandes på högljuda motorfordon. Motorcycklar, fyrhjulingar, bilar o monster trucks som gjorde konster.

I går Lördag tog vi in kogruppen med tjuren i ligghallen. Vi skillde av tjuren som skulle till en granne för nya damer att betäcka. Gick väldigt smidigt o han gick lätt på transporten oxå. Sen fick Lille Skutt rent o fint i buren medan Julia va ute o gick med honom lite på gräsmattan.

Sen va det redan dax att laga lunch. Kycklinggryta med kantareller o wokgrönsaker med vildrismix till. Va väl inte barnens favorit, men min! Efter lunch tog jag o Julia in Nisse o Harry. Walter åkte med Fredrik i traktorn o sladdade vägen. Julia red o jag gick bredvid på en promenad runt sommarstugorna. Walter slöt upp efter ett tag o red oxå en sväng, så både jag o Nisse fick rejält med motion. Hade sen tänkt longera Harry men tiden räckte inte till det. För vi hade bjudit in grannarna på mat till kvällen som det var dax att ta tag i.

En riktigt trevlig kväll blev det som det brukar med goda vänner. Julias bästis sov över ovde sover än. Walter o jag själv har varit uppe ngn timme trots sen kväll igår.

Idag blir det nog lite motorcross åkning på fm och på em blir det kalas hos en av mina systrar. Sen är denna helg till ända.

RSS 2.0