Det växer så det knakar

Ja verkligen, nu syns det rejält att det vuxit det som är sått. Men det dröjer tills det blir skörd.

Jag o Julia va o titta till hästarna i kväll o hade även med mineralbaljan.

Har oxå bestämt att båda barnen får va hemma i morgon. Julia va väldigt hes när jag hämtade henne. Fick inte fram ngt ljud. Men efter att hon kunde hålla tyst i säkert minst 30 min, funkade det bättre igen. Så imorgon blir det till att försöka få henne att va tyst.


Ved förrådet fullt

Då har pappa sågat klart ved så vi ska klara vintern. Lite till ska han såga, men nu fyller han en container, så det går att köra iväg o tippa.


Sällskap

När jag satt o åt sen lunch idag fick jag sällskap en kort stund. En fasantupp rymde i går, han kom o va på altanen en stund. Alla ska ju släppas ut men de får vara inne en stund innan vi släpper ut dom.


Föreställning

Idag har Julias skola haft föreställning för oss föräldrar. Inte lätt med en prat roll när man inte har så mkt röst. Men hon löste det bra ändå.


Fasaner

Då har pappa Conny varit snäll o hämtat våra nya fasaner.


Föräldramöte

Jaha då har ännu en dag passerat. Jobb i Skara för mig, jobb i hela skaraborg för Fredrik.

Avslutat kvällen på Ransbergs skola med föräldramöte. Stor Julia börjar ju 1:an till hösten. Lite info från rektor o nya läraren presenterade sig. Ny lokaler kommer de få, eller nygamla. Men tror det kan bli bra då de kommer kunna dela upp gruppen mer i mindre grupper så det blir lugnare.

I morgon blir det Falköping för min del, Fredrik täcker upp resten av länet. Hoppas på regn så han hinner sitta på kontoret o komma i kapp lite. Synd jag inte kan hjälpa honom med ngt när det blir så mkt på en gång denna säsong, samma sak varje år.


Julia rider

http://www.youtube.com/watch?v=viFqBqI6LiE&feature=youtube_gdata_player


Avslutning

Glad Julia, trött kuse


Ridskola igen

Då va vi i Töreboda igen. Sista gången för denna termin.


Målning o zumba

Hunnit måla räcken o stolpar en gång med täckfärg idag. Kanske kan jag komma igång med balkongtak o räcke nu, men enligt väder prog ska det börja regna i veckan. Måste sitta o jobba liten stund i morgon jobbdatorn, lite med lantbruksdatorn oxå.

Nu ska jag o Julia ha sista zumba passet för denna omgång.


Släktträff, ett myller av folk. Jätte trev...

img_2338 (MMS)

Släktträff, ett myller av folk. Jätte trevligt


Walter och hans Vanda

img_1674 (MMS)

Walter och hans Vanda


Två fotbollstjejer

img_3454 (MMS)

Två fotbollstjejer


Hoppsan

Blev inte klar med inlägget.

Idag kl 13 har vi kusinträff hemma. Men vi kommer ju bli lite sena pga fotbollen. Men kan va med o grilla i alla fall. Det är på min mammas sida, så ett 50 tal blir det. Det hade varit betydligt fler på pappas sida.

Första matchen vann de med 4-1. Heja, det syns Julia har fotboll i blodet. :-) . Första gången hon spelar ordentligt.


Klassfotboll, vinst första matchen!

img_9418 (MMS)

Klassfotboll, vinst första matchen!


Klassfotboll o kusinträff

Igår satt jag en lång stund vid datorn på förmiddagen. Svensk mjölk har bestämt att vi köttbönder ska använda samma program som mjölkbönderna som stalljournal. Så nytt program har installerats, ingående balans lagts in. Rättningar gjorts osv. Lite jobbigt att lära sig att jobba med nytt program. Tog en stund innan jag fattade hur jag skulle rapportera ut det tre kvigor som gick till slakt. Men tror jag fick till det till slut.

Hämtade Walter på dagis innan Julia kom med bussen, tänkte han kunde vara kvar hemma med kusinen som kommit. Men han ville inte, så han fick åka med o handla. Julia behövde nya tennisskor samt benskydd. Det är klassfotboll idag. Julia har "glömt" att säga att hennes skor är för små. Så i sista minuten fick det bli. Mat behövde vi oxå. Tidsoptimisten jag, trodde jag skulle hinna hem o lämna barnen innan min massagetid i Fagersanna. Men det gick inte. Som tur va min syster hemma så de kunde va hos henne, jag blev bara lite sen.

Väl hemma in med varor i kylen. Lite mat i magen. Fika hos mor o far, sen flytt av en grupp djur. Barnen skulle sova i min ena systers husvagn med två storkusiner på natten.

Jag tog mig en liten ridtur på ridbanan o hoppade några skutt med Harry innan det va sängdaz


Kurs

Har varit i Göteborg i på kurs i två dagar tillsammans med en kollega. 50 min föreläsningar med olika människor, mkt handlade om mental träning, konflikthantering, behov osv. Några riktigt bra andra kunde ha kvittat, men så är det ju. Fick några bra tipps, nu ska man bara leva efter det oxå.

Sov på hotell Liseberg heden, väldigt fint. Vi orkade inte göra så mkt på onsdagskvällen bara en bit mat på hotellet. Va sen hemma i går kväll vid sju tiden, skönt att sova i sin egen säng.

Igår åkte även de tre sista kvigorna till slakt. Blev Skövde Slakteri denna gång. Det är Naturbordet som ska ha alla tre djuren denna gång. Så vill man köpa nu kött är de dom man ska kontakta. Som jag har förstått det hela ska de sälja hamburgare gjorda på vårt kött på Upp o Ner festivalen.


Skön kvällstur

Blev en mysig tur på Harry tillsammans med Helena i Toffi i kväll. Än inte så mkt flygfän i luften under ridruren. Väldigt varmt i luften fortfarande ute, men det är härligt med sommarvärme.

I morgon åker jag på kurs till Göteborg i två dagar tillsammans med en kollega. Ska bli riktigt kul. Tur vi har min mor o far som kan ställa upp som support med hämtning o lämning när Fredrik har det som stressigast på sitt jobb.


SMS-inlägg

img_8423 (MMS)


Nytt bete till kogruppen nu i kväll

img_7394 (MMS)

Nytt bete till kogruppen nu i kväll


Två duktiga vedgubbar!

img_2609 (MMS)

Två duktiga vedgubbar!


Handjobb

Nu när vi är utan lastmaskin får det bli skottkärra. Va tvungen att städa foderhäcken hos de tre djur som går kvar inne. Ensilaget klarar sig inte så länge i den här värmen.



Så grep o skottkärra fick det bli idag. Sen blev det påfyllning av hö istället. Mkt smidigare och godare verkar kvigorna tycka oxå.



Meningen är att dessa tre ska gå till slakt, o jag hoppas verkligen det blir i veckan. För jag har inte så mkt hö kvar nu. Lite är ju bra att ha kvar på rännet under sommaren ifall man behöver lite foder till tex ngt skadat djur som måste vara inne några dagar eller när man åker iväg med hästarna på tävling eller träningsläger. Det dröjer ju ett tag tills det blir nytt hö nu.

Detta är i alla fall färdig oljat

img_3055 (MMS)

Detta är i alla fall färdig oljat


Det är en del att måla

img_7553 (MMS)

Det är en del att måla


Nu får arbetsdagen ute va slut

Så trött, både i kroppen o huvudet. Grundat räcket på altanen samt pelarna. Börjat måla taket oxå, kom väl knappt halvvägs. Började med roller i förlängning men det gick inget vidare. Fick bli pensel o stege = axlarna är rätt slut. Men vad det blir snyggt. Man ser nu verkligen att det va välbehövligt. Balkongen behöver jag en lift till, i alla fall utvändigt, så den får vänta ett tag.

Imorgon hoppas jag att jag orkar fortsätta med taket samt en omgång till på räcket.

Julia får gå till skolan i morgon, om hon inte blir sämre. Ska på samtal med Julias fröken i morgon em oxå. Julia ska va med denna gång.


Nu får det vara klart

Nu är oljan slut så nu får det vara klart. Tänkte nu ge mig på art grundmåla lite vitt.

Så ekipaget har precis anlänt, Fredrik o Walter hjälper till att fylla på utsäde.

Har bestämt att vi hoppar över zumban i em. Julia är fortfarande mkt hes så ngt skit i kroppen har hon ju.


Sommar!

Igår bestämde jag mig för att det va sommar. Så nu har hästarna fått gå ute i natt. Ser ut som dom överlevt. Går o betar så tryggt här utanför. De får gå i vinterhagen, rätt mkt gräs där oxå, då nu vid vårbruket måste ha grindar öppna vilket gör det inte är ngn ström i deras sommarhage. Skönt att slippa gå så långt o hämta när vi skulle rida i går tyckte Julia.

Idag kommer det hit ett ekipage som ska så åt oss.

Troligen kommer jag olja lite nere vid stranden. Rampen till bastun o altandäcket där nere. Trodde jag hade oljat klart men insåg det va en del kvar!


Ridtur

Då har Julia varit ute på en sväng med Harry igen. Travade en del denna gång oxå. Måste erkänna jag va lite trött i benen efter allt slit idag.

Nu vankas det mat hos mor o far. Jag kommer somna gott om en stund


Färdig harvat

img_6484 (MMS)

Färdig harvat


I jobbartagen

img_5959 (MMS)

I jobbartagen


Mer barnarbete

Idag är det full fart på söroset. Jag o barnen pluss ett bonus barn har plockat rötter o stenar, eller jag fick i alla fall hjälp ett tag i alla fall. Fredrik sladdar o Anders harvar.

Min far har varit snäll o lagat två trappsteg på trappan. Nu klipper han gräset. Han har annars kommit bra igång med ved sågning o klyvning, men fick nu ta en paus då traktorn är upptagen. Vi har sålt vår lastmaskin men har köpt en ny men den har vi inte fått än. Så vi är lite handikappade, man inser hur mkt man använder den.


Sommaren är här?

Vilket härligt väder vi fick till slut idag. Fredrik har påbörjat att sladda igen slutfåror på de nyplöjda åkrarna.

Tyvärr fick jag inte till ngn ridning för Julia idag. Inte för mig heller än. Det är ganska mkt annat viktigt som måste göras just nu. Kanske får vi till det i morgon, Walter skulle nog åka med Fredrik i morgon. Sten, rötter i gren plockning står visst oxå på att göra listan.

Nu ska vi strax gå upp så barnen kommer i säng. Fredags mys i magen, o en film är avklarad. Just nu tittar julia på ngt program om det kommande kungliga dopet, vill inte gå innan det är slut. Sen får vi se när Fredrik kommer in.


Mera olja

Då har vi varit o köpt mer olja till altanen. Lämnade även in min sadel till Skövde Ridsport för försäljning. Blev matinköp på Coop extra oxå.

Väl hemma blev det matlagning, spenasoppa för att sedan börja olja igen. Nu är golvet klart i alla fall. Två bro räcken likaså. Nu har vi kvar räcket på altanen o två bro räcken till. Nu har vi fikat o ska nu flytta ungdjursgruppen en hage.

Julia vill rida idag igen så det får jag försöka få till. Tänkte grilla lite kött i kväll oxå, har tagit upp entrecote, från våra egna djur givetvis. Blir väl till att grilla ute o äta inne idag. Blåser rätt rejält här.


Badpremiär

Idag blev det badpremiär för barnen, fast det blev i min syster pool. 27 grader, lagom!

Kalas där idag för systerdottern som blir 18 år idag, otroligt.


Färdigtvättat för tillfället

Då va även broräckena tvättade, ridbanan hoppar jag över. Det börjar bli dåligt, lutar o börjar ge sig i skarvarna. Hoppas på nytt istället.

Vi har även fått fram utemöblerna till altanen o torkat o tvättat av dom.

Fredrik o barnen röjde lite på badplatsen o eldade drivved medan jag tvättade. Nu hoppas vi på badväder. :-)


Regn, NEJ

Jaha då kom det regn på nyoljad altan. Hoppas det inte blir tokigt. Ser ut som det ska komma mer regn så ngn vitmålning blir det nog inte.

Funderar dock på om jag ska tvätta lite mer staket med högtrycken. Ridbanans staket är i stort behov men även broräckena.

Men först ska vi flytta kor. Båda grupperna ska få nytt bete.

Julia sover än så vi får väl vänta in henne oxå!


Barnarbete

Idag fick Walter va hemma med mig o Julia då hon fortfarande är hes o har ont i halsen. Som ni ser på inlägget innan va jag o Julia ute på en tur med Harry på fm. Efter lunch tänkte vi börja olja altanen, men när jag öppnade första burken inhandlad förra året såg den mkt skum ut. Blev till att åka till Tibro för att köpa nya. Tänkte att fyra burkar räcker nog till, men ack nej. Jag o barnen har oljat en hel del, men hela räcket kvar samt en del på golvet o ett plank.
Barnen va så duktiga, spec Julia kämpade nästan lika länge som jag. Nu är vi helt slut i rygg o armar. I morgon får vi eller jag ge mig på det vita. Tror det är bäst om jag tar det helt själv.


Julia på premiär tur på Harry. Ville tom t...

mms_img-10121392 (MMS)

Julia på premiär tur på Harry. Ville tom trava en hel del. Jag va nog svettigast av oss tre.


Igår tvättade jag klart räcken o plank på ...

Igår tvättade jag klart räcken o plank på altanen. Fick ha på vinteroverallen, mössa o varma jobbvantar. Eftersom det blåste mkt friskt fick jag lika mkt vatten på mig som altanen. Nu är det bara balkongen kvar innan jag kan börja olja och måla. Igår em hann jag även med ett besök på hårfrissan, ica, biblioteket. Hem o laga ungspannkaka för att sen åka till Töreboda med mkt hes Julia. Idag har hon väldigt ont i halsen, ingen feber. Så det blir till att va hemma med henne. Ska ringa till vårdcentralen sen o se om de vill testa för halafluss, det går visst på skolan.


Hunnit tvätta en bit till på altanen,kört ...

Hunnit tvätta en bit till på altanen,kört in ved med Walter o mormor som medhjälpare. Julia lekt med bästisen. Flyttat djuren har vi oxå hunnit med. Eftermiddagens Zumba gick alldeles för fort tyckte Julia, alltså riktikt kul.


Firat Walter idag med släkten. Bara 22 per...

mms_img93854959 (MMS)

Firat Walter idag med släkten. Bara 22 personer blev vi, två av mina systrar med familj kunde inte komma. Härligt med hela huset fullt!


Ny klippt Walter.

mms_img-49832075 (MMS)

Ny klippt Walter.


Nyklippt Julia. Blev Annas i Tibro denna g...

mms_img147511664 (MMS)

Nyklippt Julia. Blev Annas i Tibro denna gång. Tänkte handla oxå men fanns inga parkeringsplatser! Alla pensionärer är ju där på fredagar. Så det fick bli skövde. Nu äter vi lunch på mc d. Sen blir det köra över vägen till MAXI.


Igår blev lillkillen Walter 5 år, inte så ...

mms_img-79681419 (MMS)

Igår blev lillkillen Walter 5 år, inte så liten längre :-)


Kan inte va så varmt ute när svart hund he...

mms_img-69947049 (MMS)

Kan inte va så varmt ute när svart hund helst ligger mitt i solen.


I söndags em va jag o Julia på Zumba ihop....

I söndags em va jag o Julia på Zumba ihop. Hon tyckte det va jätte kul, sjunger låten vi dansa till i bilen hela tiden. I går jobba jag hemma, lagade staket som troligen ngt vilt djur gått igenom. Sen tog jag tag i att tvätta altanen med högtrycket. Hann klart golvet i alla fall före lunch. Det va svårt att sluta, för man kommer hela tiden till nytt som måste tvättas. Men skulle till stan o handla present till Walter oxå. O mat givetvis. På väg hem hämtade jag barnen. Hem snabbt i slängde i oss lite rester. Sen på med ridkläder på Julia o till Töreboda på ridlektion. Walter o Fredrik åkte med då det på den gården även skulle gå en bandtraktor, spännande. De åkte med en stund medan vi va i stallet. Idag blir det jobb hemifrån för mig på fm. Sen ska jag o Walter till KSS, barnmed o förhoppningsvis få hjälp med hans långvariga hosta.


Tre fordon igång samtidigt här hemma!

mms_img192460151 (MMS)

Tre fordon igång samtidigt här hemma!


Fredrik hann en del när han plöjde i går k...

mms_img-17130059 (MMS)

Fredrik hann en del när han plöjde i går kväll. Kom väl igång vid sex tiden o körde till halv elva. Men det är mkt kvar. Blir nog till att plöja hela helgen. Ändå har vi inte stor mark. Tänkt de som har flera hundra hektar:-) . Nu har i alla fall Fredrik gått ut o börjat dagens pass. Walter ska nog åka med en stund senare. Han har nog öroninflammation, va ledsen inatt o klagar på ont i öron, lite feber oxå. Den lille stackaren. Inte många dagar helt frisk. Julia har bjudit in till pyamasparty ikväll. Hoppas vi inte behöver ställa in, avvaktar några timmar med beslut. Idag när jag gick it med hästarna va det riktigt kalla vindar igen. Nu börjar solen titta fram lite. Hoppas på lite varmare väder på dagen.


Gräsklippningspremiär. Tur de är två så de...

mms_img-48591725 (MMS)

Gräsklippningspremiär. Tur de är två så det tar lite på det :-)


Mycket ved ska sågas

Blev väldigt kort vecka denna! Eftersom jag är ledig från Skara jobbet måndagar o fredagar, sen va de röd dag på tisdagen, har det blivit två dagars jobb denna veckan. Skulle verkligen behövt jobba mer då vi fått avelsvärden vilket innebär att en massa beslut och brev ska ut till lantbrukarna. Men jobbar men 60 % så gör man.

För ett tag sen fick vi ner från skogen med en skotare lite mer som ska bli till ved! Här har far lite o bita i. Det är för det mesta han som sågar all veden. Vi har pannan i vårt hus med kulvert in till flygeln, så vi elder även för dom i vårt hus. Så det går en del. Detta är dock inte allt, har ytterliggare en hög i en hage som ska sågas upp.


I tisdags när vi var lediga var vi oxå o grillade hos svärfar på em, vi firade hans födelsedag. Alltid gott o trevligt med lite grillning.

I går började Braxbolets Maskinstation sprida gödsel här hemma, med fortsättning idag. Till helgen blir det plöjning, det fixar Fredrik själv med hjälp av lånad plog.

I går var Walter med sitt dagis på kosläpp i Bankebolet, uppskattat. De hade grillat korv, åkt djurkärra och massa annat skoj. Åka buss dit o hem var nog lika roligt :)

För mig på att göra listan idag finns flyttning av djur, lite bokföring, tvätt, hämta Walter (julia åker buss hem på fredagar), proviantering, byta lakan i sängar, mocka åt kusen, rida, laga mat o lite till. Än inte klar med tvätt av altan, får se om det hinns med idag eller till helgen.


Kusin mys efter lunchen.

mms_img150532779 (MMS)

Kusin mys efter lunchen.


RSS 2.0