Kl 13 idag börjar utlämningen av köttlådor...

Kl 13 idag börjar utlämningen av köttlådorna. Fyra djur ska hämtas nu på fm på slakteriet Lilla Spännefalla utanför Tibro. Snön faller utanför fönstret, men det skulle nog bli sol fram på dagen.


Ser ut som isen äntligen släppt sitt grepp...

mms_img-11910214 (MMS)

Ser ut som isen äntligen släppt sitt grepp även från vår vik. Storsjön har varit isfri i en vecka. Nu ligger vattnet spegelblankt! Jag o Walter har varit ute o släppt ut hästar o kollat till kossorna.


Idag har jag köpt o hämtat en ny häst, Har...

mms_img174681543 (MMS)

Idag har jag köpt o hämtat en ny häst, Harry heter han o är en liten häst på fyra år. På em har jag o Fredrik varit o hälsat på i Lilla Spännefalla. Vilket fint slakteri!


Idag kom då djuren äntligen iväg till slak...

Idag kom då djuren äntligen iväg till slakteriet. Vi återkommer om dag för hämtning under veckan.


Julia på dagens ridlektion. Två ryttare i ...

mms_img183856936 (MMS)

Julia på dagens ridlektion. Två ryttare i gruppen idag.


Igår va Julia på kalas. Så här snygg va ho...

mms_img-15059141 (MMS)

Igår va Julia på kalas. Så här snygg va hon då. En tand mindre hade hon i munnen när jag hämtade henne. Som vi har väntat på att den ska lossna. En seg godis gjorde susen.


Harvat ridbanan, vårtecken! :-)

Harvat ridbanan, vårtecken! :-)


Om allt går i lås blir det slakt på måndag...

Om allt går i lås blir det slakt på måndag o då hämtning av lådor i slutet av mars. Så håll ut.


Ett tipps, kolla att ni har nyckeln till d...

Ett tipps, kolla att ni har nyckeln till draget om ni har ett avtagbart drag o ska besiktiga bilen! Ombesiktning blev det visst av den enda anledningen.


Då va kossans fot i ordning igen. Bandager...

Då va kossans fot i ordning igen. Bandagerad o står i egen box med sin kalv för att friskna till ordentligt. Fortsätter det här fina vädret som de säger så kan djuren snart få gå ut i torra hagar :-).


Julia med nytillskottet

dsc_0598 (MMS)

Julia med nytillskottet


Julia på ridlektion

dsc_0596-1 (MMS)

Julia på ridlektion


Blir besök på jourcentralen med Walter i k...

Blir besök på jourcentralen med Walter i kväll. Hostat hela dagen på dagis o håller på fortfarande. Hoppas få ngt så han kan sova inatt. Verkligen seg förkylningen han fått.


Kastrering

Ja då har de sista tjurarna från säsongens kalvningar blivit stutar o det är färdig kastrerat för denna omgång. Inga avhorningar behövdes göras i år heller.

Veterinären kollade även på en ko som är halt, men vi får ta ut klövverkaren för det verkar vara ngt i klöven som måste åtgärdas. Som tur är har vi väldigt sällan några halta djur, men ibland händer det.

Nu tänkte jag ta tag i årets EU ansökan som ska vara färdigregistrerad senast den 29 mars. Vi har ju inte så mkt mark så det går ganska lätt, bara allt ser OK ut sedan förra året. Man gör det via internet så det är smidigt på det sättet. Men om man gör fel kan det bli stor påverkan på storleken på det stöd som vi får sen.

Blir till att försöka komma iväg o hämta barn i god tid idag oxå då Julia ska på ridlektion i Töreboda strax före sex. Får kanske ta med Walter idag då Fredrik skulle på kundbesök. Walter tycker inte det är så roligt så jag hoppas att han kanske kan vara hos grannen en stund tills Fredrik kommer hem.


Kalas med en del av Julias klasskompisar i...

dsc_0594 (MMS)

Kalas med en del av Julias klasskompisar idag. Full rulle i två timmar, 8 barn i huset. På em har det varit kalas i grann huset. Mammas födelsedag o nästan alla barn o barnbarn fyllde huset! Till Julias o Walters stora glädje hade även kusinerna med en överaskning till dom! En egen liten kanin som nu bor i vårt stall.


Har vi haft besök av utomjordingar! Nej de...

dsc_0593 (MMS)

Har vi haft besök av utomjordingar! Nej det är bara Fredrik som har haft skoj med sin nya leksak.


Har märkt den sista kalven o flyttat ut do...

Har märkt den sista kalven o flyttat ut dom i gruppen igen. Det blev en kviga den sista så nu kan vi ta ut veterinären snabbare än om det blivit en tjur. Som det ser ut så blir det skola o dagis för båda barnen i morgon. Bokföring o kossejobb för mig innan Julia kommer med bussen o vi ska hämta Walter o åka o handla inför Julias barnkalas på söndag!


Walters ögonkontroll gick riktigt bra. Kun...

Walters ögonkontroll gick riktigt bra. Kunde se mindre figurer denna gång jämfört med förra gången. Det kan oxå bero på att han hade lite svårare sist att koncentrera sig. Så inga glasögon än i alla fall. Finns fortfarande stor risk han han kommer få det ngn gång.


RSS 2.0