En tur på sjön

dsc_0270 (MMS)

En tur på sjön


Gräsklippning

I går kväll blev det gräsklippningspremiär hemma hos oss. Fredrik hann med att klippa en del. Men vi har ju ganska stor yta så det tar några timmar. Men nu har vi börjat i alla fall. Morfar Conny kämpar vidare med veden. Vi konstaterade att han nog nu hunnit hälften.

Nytt bete till stora kogruppen

Då fick än en gång stora kogruppen nytt bete. Vi flyttade dom i går oxå, men den var inte så stor den hagen. Denna nya hage är större o de kan nog gå där några dagar hoppas jag. Den sträcker sig en bra bit ut med sjön.
 


Kalvarna har inte lärt sig ännu o det verkade som jag oxå väckte dom för de kom verkligen på efterkälken idag. Men kossorna vet precis vad det handlar om när jag visslar på dom. Det brukar ta några flyttningar innan kalvarna vet vad som gäller.


Ska försöka mig på det där med blogg om va...

Ska försöka mig på det där med blogg om vad som händer hos oss på gården. Hemsidan kommer givetvis finnas kvar, men tänkte att här skulle jag kunna uppdater litd oftare.


Vänta på oss verkar kalvarna säga till sin...

dsc_0252 (MMS)

Vänta på oss verkar kalvarna säga till sina mammor. Det är alltid lite läskigt första gångerna man ska byta hage. Men dom lär sig forr.


Nytt bete

dsc_0262 (MMS)

Nytt bete


Nytt bete

Nytt bete

Idag på fm fick båda grupperna nytt bete. Här är lilla gruppen flyttad precis.


RSS 2.0