Höskörd

Då var höt uppe på skullen. Fyra lass i onsdags o två igår. Tur att min svåger var på besök hos min mor o far med sina barn. Då kunde vi få hans hjälp med de fyra lassen i går. Annars hade jag o pappa fått kämpa själva. Fredrik befann sig på Borgeby dagarna. Men idag har Fredrik varit med o lassat upp. Det blev nästan 500 balar o det ska vi klara oss bra på i vinter. Har bara två stora hästar o kanske ev Nisse i vinter. Vi använder även hö till kossorna när de har kalvat o står i kalvningsboxen.

I söndags slog även Fredrik ett litet skifte i skogen som han sen luftat ett par ggr. I går kom Anders o pressade det i storbal, fast gjorde lite mindre balar. Det blev hela 16 st! Vi trodde det max skulle blir 5. Så vi har hö så vi klarar oss.....


Bättre bild

Hoppas denna bild bättre kan visa hur underbart det kan vara här på Söroset en härligt sommarmorgon.


Idag va det så varmt att äveb kossorna tyc...

dsc_0423 (MMS)

Idag va det så varmt att äveb kossorna tyckte det va skönt med lite svalkande vatten. Kossan bara stod så där riktigt länge o njöt.


Underbar morgon

Vissa dagar ska man bara vara hemma och njuta. Idag skulle jag gärna haft en sådan dag. Med tanke på vad man såg hemma idag. Tyvärr är bilden lite dålig då jag tagit den med telefonen. Hoppas kunna lägga ut den jag tog med riktiga kamerna i kväll!



Spegelblank sjö kl 5,30 på morgonen. Kossorna som betar i lungt mak. Det tog emot att åka till jobbet ......... Men ett måste. Jobbar denna o nästa vecka SEN är det semester även för oss.


Idag har klövverkarn varit här o verkat al...

dsc_0418 (MMS)

Idag har klövverkarn varit här o verkat alla kossor. Nu är de fina i fötterna igen. De kommer nog vara lite misstänksamma att komma in nästa gång! Får försöka ta det ganska snart igen, utan att vi gör ngt med dom. Vi måste dock snart ta in o dräktighetsundersöka dom.


Midsommar!!

Ja denna veckan försvann i ett naffs. På tisdagen hade gården Nötcenter Viken där jag delvis jobbar Öppet hus o invigning av biogasanläggningen, det företag som jag jobbar i, VikingGenetics, hade monter där i den nya halmladen som är uppbyggd efter den som brann ner för över ett år sedan. Så här såg montern ut som jag byggt upp, innan allt folk kom.



Den dagen jobbade jag 13 h. Det var väldigt skönt att vara ledig på onsdagen då. 

Onsdagen blev det en del bokföring vid datorn. I torsdags flyttade jag stor hästarna till ny hage, de har gått tillsammans med lill Nisse i en "bantarhage" o käkat upp lite gräs. Det brukar vara en bantarhage, då den är liten o inte har så mkt gräs, men eftersom ingen har betat där i år än så är det ändå en hel del att äta för en liten shettis. Nu har bantar hagen fått lite mindre gräs, o jag har delat av den lilla hagen så den är ännu mindre. När stor hästarn käkat av lite mer i den nya hagen kommer Nisse få gå med dom igen. Det är en del pusslande så Nisse inte får i sig för mkt gräs. Även stor hästarna är lite väl runda om magen så vi försöker ha inne dom i stallet några timmar om dagen. Det brukar de tycka är skönt för då kan de oxå sova en stund utan alla flygfän.

Så i går var det då Midsommar. Mor o Far har fixat o donat i många dagar för det skulle bli fint hos dom. Vi startade på fm med att plocka blommor tillsammans med med grannfamiljer. Sen blev det härlig sill lunch med en mängd tillbehör.



Efter lunch blev det till att klä midsommarstången.



Sen givetvis dans kring den.





Efter det fick jag hjälp att ta in hästarna. Givetvis ville barnen borsta lite, vilket de fick en liten stund. Sen blev det jordgubbar, grädde o kaffe!

Under eftermiddagen droppade de in ytterliggare en granne (från Fagersanna!) samt två av mina systrar med familjer. Grillen startades o allt möjligt gott kött lades på, oxfilé, kycklingfilé, lamm o kotlett!



Walter somnade i mormors famn vid 21 tiden, Julia gick i säng vid halv tolv!! Idag söndag vaknade Walter kvart i sju medans Julia nog kommer sova en bra stund till!

Hoppas även DU hade en trevlig Midsommar!!


Efter lunch åkte hela familjen till Skövde...

dsc_0398 (MMS)

Efter lunch åkte hela familjen till Skövde på tivoli. Det blev några åkturer o givetvis glass, sockervadd o polkagris.


Idag var det avslutning på ridskolan för J...

dsc_0397 (MMS)

Idag var det avslutning på ridskolan för Julia. Det va gymkana. Barbacka ridning i stafett i slalom, slänga piggborste i hink osv. De fick även springa några vändor med käpphäst. Även vi föräldrar fick tävla mot våra barn i käpphästrace. Det hela avslutades med glass o diplom.


Bryggan börjar sättas fast.

dsc_0395 (MMS)

Bryggan börjar sättas fast.


SMS-inlägg

dsc_0390 (MMS)


I onsdags körde jag traktor ekipaget med s...

dsc_0391 (MMS)

I onsdags körde jag traktor ekipaget med strängluftaren. Sen i går, efter diveras problem med pressen, blev gräset pressat i balar o plastat. Det är en granne som har maskinstation som pressar åt oss. Det blev många balar, så vi är mkt nöjda. Vi tror oxå att ts-halten blev bra i år då vi luftat det. Har en mätare o ska kolla det. Hoppas det är ok innehåll oxå. Ska skicka in för analys.


Äntligen

Så idag blev det av, Fredrik börjar slå ensilage. Nu hoppas vi på bra väder till på torsdag. Jag har fått den stora äran att få köra strängluftaren hela dagen i morgon.



Walter fick åka med pappa Fredrik direkt när vi kom från dagis. Visst blir det fint?



Jag o Julia tog in hästarna o sen åkte vi o flyttade de andra djuren. Vi har nu släppt ihop alla djuren i en flock. Det är mkt smidigare. Bara en vattenpost, en mineralbalja, en flock djur att hålla reda på. Fast det är lite jobbigare att räkna ihop alla 43 djuren!!



Det finns lite gräs att äta i den nya hagen mellan hundkex o smörblommor!



I söndags premiär åkte vi vår nya gummibåt med elmotor. Helt underbart, tyst o härligt (som det nu kan bli med tre barn med). Julia hade en kompis här i söndags.



Men skepparn verkade trivas.



Vi hann givetvis rida en stun på Nisse oxå. Alla tre barnen givetvis. Det är mkt spännande innan o vi tar in o borstar o gör ordning. Men jag kan säga att det är inte många barn kvar när vi ska göra ordning hästen efter ridningen. Men det är ju så, jag vet.

Idag har vi oxå varit ute på en promenad, Jag, Nisse, Julia o Walter. Nisse går nu med de STORA hästarna. Men första dagen gick han i en egen hage. De stora hästarna var mkt nyfikna vad det var för nykomling på andra sidan vägen.


En lång dag idag. Först tagit in stora flo...

dsc_0379 (MMS)

En lång dag idag. Först tagit in stora flocken med djur för att tjuren skulle skiljas av o flytta. Sen lite fika hos mor o far. Nästa anhalt va ridskolan i mölltorp o knatteridning för julia. Därifrån drog vi direkt till dimbo för att fira barnens kusin som fyllde år samt precis kommit hem efter ett år i canada. På väg tog vi med lilla nisse som barnen ska låna ett tag. Nu är det strax lördagsgodis framför tvn!


Idag ska vår trevliga tjur till sin nya äg...

dsc_0375 (MMS)

Idag ska vår trevliga tjur till sin nya ägare.


Superkossan. Ger sina två egna plus en pol...

dsc_0373 (MMS)

Superkossan. Ger sina två egna plus en polare till dom lite tidig lunch!


Då va även stallet utmockat o tvättat med ...

dsc_0370 (MMS)

Då va även stallet utmockat o tvättat med högtryckstvätten. Nu ska jag bara stapla om det hö som är kvar på skullen, sen är det bara att fylla på nytt där uppe.


Nytvättat

dsc_0361 (MMS)

Nytvättat


En riktig bonnunge!

dsc_0369 (MMS)

En riktig bonnunge!


Mysigt nere vid bastun

dsc_0367 (MMS)

Mysigt nere vid bastun


Ligghallen oxå nytvättad

dsc_0363 (MMS)

Ligghallen oxå nytvättad


Nytvättat

dsc_0361 (MMS)

Nytvättat


Djurparken

Igår besökte jag o barnen tillsammans med en grannfamilj Borås djurpark. Blev en mkt trevlig dag. Fredrik stackaren fick va hemma o jobba. Idag blir det besök hos redovisningsbyrån på morgonen, mamma o pappa passar barnen. Eftermiddagen tror jag vi får tillbringa vid stranden. Jag har en del målningsarbete kvar på strandstugan.

RSS 2.0