Julia 7 år

Ja tiden går fort o vår lilla tjej har nu fyllt 7 år! I går hade vi kalas för kusiner o mor o far föräldrar. En otålig Julia väntade hela dagen på att gästerna skulle komma. Det bjöds på hamburgare gjorda givetvis på färs från gårdens djur. Till efterrätt blev det chokladpudding, grädde, glass, maräng osv osv. Ljusen fick sättas i chokladpuddingen för det fanns ingen tårta, men det gick bra det oxå.



På söndags fm märkte vi oxå kalven som kom i fredags med öronmärke o släppte ihop dom med resten av flocken igen.

På lördagen hade jag en tjej här på fm som provred Quatro. Det känndes bra och hon red honom mjukt o fint.

Barnen var vid isen o lekte. Julia åkte lite med grannarna och Walter fick sällskap av grannar längre bort ifrån. På em tog vi med varm choklad o fika, så vi kunde sitta o mysa i grillstugen. Så skönt att kunna gå in i den när man är frusen efter ett skridskopass på isen.

Jag har ju oxå helt glömt av att lägga ut bilder på den högtidliga invigningen av busskuren som vi hade förra söndagen. Familjerna i byggden har lagt ihop till den och gjort det möjligt för barnen att kunna stå o vänta på bussen utan att bli blöta o frusna. Det är till och med så nu att barnen gärna skulle vilja gå ut tidigare så de hinner vara i busskuren längre tid än de hinner idag.



Efter invigning blev det korvgrillning vilket smakade ypperligt i det kalla vädret.



Man insåg hur många vi är som bor här ute i "vildmarken".

Nyfödd kalv i morse när jag kom upp i ladu...

Nyfödd kalv i morse när jag kom upp i ladugården. Blöt fortfarande men uppe o skuttade med orolig mor i hasorna. Nu är dom i egen box så de får bonda sig. Idag är dagis o fritis stängt. Walter alltså hemma med mig. Julia påverkar det inte då hon inte är ngt på fritis på fredagar. Men hon ska med kompis hem direkt efter skolan idag. Igår fyllde hon 7 är stortjejen. Vi firade lite hon, jag , Walter o mormor. Men ikväll kommer Fredrik hem så då får vi fira lite igen. På söndag blir det kalas för kusinerna.


Kalkning

I går hade vi ett ekipage här o kalkade våra gärden. Så nu ska det växa till våren när vi har plöjt o sått om alla vallar !!:)





Idag har jag, Fredrik o Walter varit en sväng i Skövde för att köpa present till Julia som fyller i veckan. Julia följde med en av kompisarna som sovit här hem. Det blev visst även en skateboard till Walter. Han har redan hunnit att inviga den i tv-rummet.



Det har även hunnits med ett fall!!



Frukost för hela gänget. Julia hade pyamas...

dsc_0562 (MMS)

Frukost för hela gänget. Julia hade pyamasparty med två bästisar igår. Tyvärr hade hon glömt stänga av sin väckarklocka som då ringde kl sex!


Veterinären har precis åkt. Tre tjurar har...

Veterinären har precis åkt. Tre tjurar har nu blivit stutar. Fredrik är iväg o hämtar walter. Julia kom med bussen idag.


Nyfiken kalv

dsc_0561 (MMS)

Nyfiken kalv


O nu hat det kommit en kalv. Redan uppe i ...

O nu hat det kommit en kalv. Redan uppe i skuttar för fullt.


Ny kalv på väg. Klövarna ute. Jag passar p...

Ny kalv på väg. Klövarna ute. Jag passar på att få i mig lite mat. Kossan blir lite stressad om man stör för mkt. Om en stund kommer veterinären för att kastrera de tjurkalvar som redan kommit. Har även hunnit göra rent foderhäckarna, skrapa plattan, lägga i nya balar, strö ny halm o mockat hos hästarna. Hade en lite kort pass med pappren på kontoret på morgonen före kaffet.


Sitter i min ensamhet o äter lunch. Men ka...

dsc_0555 (MMS)

Sitter i min ensamhet o äter lunch. Men kan inte klaga på utsikten, precis nu tittar även solen fram. Strax dax att ge sig ut till kossorna.


En ny kalv idag o en i går :-)

En ny kalv idag o en i går :-)


Redo för simskolan.

dsc_0553 (MMS)

Redo för simskolan.


Idag tappade Julia en tand på skolan.

dsc_0554 (MMS)

Idag tappade Julia en tand på skolan.


Oj så tiden går. Jobbat min första vecka e...

Oj så tiden går. Jobbat min första vecka efter långledigheten. Fast rätt ok när man bara jobbar tre dagar. Inga kalvar på ett tag nu. Måste oxå börja kolla runt på tjurar. Lutar ev åt Hereford denna säsong! Få se vad det blir. I går va jag o Fredrik på 40 års fest, inte annat än man är lite seg idag. Barnen sov över hos farmor. I går va jag o provred hästen igen, denna gång i ridhus. Lugn o trygg häst, hittade väl inte knapparna helt men hon har endast ridits i skogen den sista tiden så vad kan man begära andra ggn man rider ny häst.man är ju ingen stjärnryttare. Ska fundera o ge mitt beslut till ägarna i början av veckan. I veckan som kommer måste vi ta ut veterinären o kastrera kalvar. Borde inte va ngn avhorning i år hellee. Ang slakt avvaktar vi fortfarande besked från nya slakteriet.men vi ska se till det inte blir hämtning i sportlovs veckan.


Igår åkte jag o barnen till kusinerna i di...

Igår åkte jag o barnen till kusinerna i dimbo. Barnen stannade där när min syster åkte med mig som smakråd när jag provred en häst. Jag har satt ut min egen på säljannons då jag känner han är lite mkt för mig. Men det har tyvärr varit dåligt med respons. Inte riktigt läge att sälja häst, mer köpläge! När vi va klara bjöd syster på mat, sen styrde vi hemåt. Ett besök i mataffären blev det på väg hem.


Idag har vi mockat ut djupströbädden. Halv...

Idag har vi mockat ut djupströbädden. Halv sju va Fredrik igång med traktor o lastmaskinen. Pappa Conny hjälpte till med traktor körningen. Vid tio kom Farmor o tog hand om barnen så jag oxå kunde hjälpa till. När hela ligghalen va tömd så va det snappt in med 12 nya halm balar o strö ut dom. Sen kunde djuren få komma in igen. Åh vad de verkade tycka det va mysigt.


Idag fick vi oxå tyvärr en dödfödd kalv. S...

Idag fick vi oxå tyvärr en dödfödd kalv. Svårt att säga vad som va fel, den låg där bara. Hon kalvade själv o den va inte stor eller så. Vi har ju haft extra koll på henne då vi trodde hon skulle kalva när som helst. Men ibland går det inte vägen ändå. Man blir så ledsen bara.


Idag va två storkusiner inne hos oss på fm...

Idag va två storkusiner inne hos oss på fm. Julia hade oxå en kompis här. Jag passade då att rida en stund på banan. Kusen blev väldigt svettig, så nu i kväll tog jag tag i det o klippte honom igen. På em va även en kompis till mig här o hälsade på. Alltid trevligt med besök o prata en stund utan att telefonerna kommer ur täckning! :-). Förklaring: vi träffas allt för sällan nu för tiden, men pratar en del i telefon med varandra när vi kör bil. De sista julgardinerna kom ner idag oxå. Insåg att jag nog vill köpa nya o sätta upp nu till Tv-rummet.


Ännu ingen kalv... Idag har jag städat ut ...

Ännu ingen kalv... Idag har jag städat ut julen. Det är väl för märkligt att vi helt frivilligt tar in ett träd i huset som sen barrar ner HELA huset. Inte nog man har hund som fäller antagligen. Det va inte många barr kvar när granen väl kom ut genom dörren. Nu är det bara några julgardiner kvar att byta, men det får bli i morgon.


Precis skjutsat Julia till kusinen i fager...

Precis skjutsat Julia till kusinen i fagersanna. Hon ska sova där i natt. I morgon ska de ta bussen till nästa kusin för övernattning. Jag , Walter o mormor är nu i Skövde. Mormor ska till tandläkaren, sen tänkte vi handla lite mat o kanske ngt annat. Morfar hjälper grävis hemma. Fredrik jobbar. Kossorna fick mat o ny halm av mig i morse. Tror det snart blir en kalv till, en kviga har fyllt i juvret o ser "kalvsjuk" ut.


Gott Nytt År!

Gott Nytt År!


RSS 2.0