Blixtar o dunder

Oj idag blev det visst riktigt åskväder. Kossorna bryr sig som tur inte. Hästarna springer lite men vet inte om det är av åskan eller om det bara är roligt att ha en anledning. Nellie, vår hund, är dessto räddare. Idag hade jag pälsvård när det va som värst utanför. Barnen gick ut på altanen o sköt på åskan. Men det hjälpte dåligt idag.

Hoppsan nu har visst Walter somnat i soffan. Bäst att bära upp honom o även få i säng Julia. Upp tidigt i morgon igen !

Mellan regnskurarna försöker jag olja in n...

dsc_0357 (MMS)

Mellan regnskurarna försöker jag olja in några möbler. Ser ni ngn skillnad? Välbehövligt men har inte varit prioriterat. Måste måla klart bastu/grill stugan, men går ju inte när det regnar. Verkar enligt Klart.se bli uppehåll i veckan, så då vet jag vad gör!


Bad o bastu premiär

Efter en blåsig dag blev det då dax för att premiär tända grill o bastu. Sex vuxna o fyra barn blev vi. Grillen fylldes med kycklingfile. Tillbehör som färskpotatis, sallad från mor lisas växthus, yoghurtröra osv. Mätta o belåtna blev det ombyte o bastning av ialla fall några av oss. Efter en ganska rejäl stund blev det bra svettigt så det krävdes ett avkylande snabbdopp i sjön. Härligt!

Premiärgrillning!

dsc_0353 (MMS)

Premiärgrillning!


Badtjejer

dsc_0354 (MMS)

Badtjejer


Julia o minsta hästen Snapps på ridskolan....

dsc_0349 (MMS)

Julia o minsta hästen Snapps på ridskolan. Hon har verkligen längtat efter att få rida honom. Ja det gick inte så fort fram.


Lilla flocken får vatten påfyllning.

dsc_0348 (MMS)

Lilla flocken får vatten påfyllning.


Målat på bastu/grillstugan. Det tar tid!

dsc_0347 (MMS)

Målat på bastu/grillstugan. Det tar tid!


Hem jobb idag

Idag är ledig dag som anställd. Blir lite vanlig bokföring en stund på fm. Fakturor som ska betalas givetvis, lite förberedelse inför helgens köttutlämning. Skulle egentligen åkt till bokföringsfirman men det strulade lite så hon hann inte klart med våra papper tills idag. Nytt datum satt i nästa vecka.

Hoppas börja hinna måla bastu/grillstugan oxå. När jag hämtar barn behöver vi åka o handla lite mat, det ekar i kylskåpet. Fredrik blir sen i kväll igen då det är ytterliggare en fältvandring för honom. Idag blir det kanske bättre än i måndags då det blåste storm. Han har ju verkligen den mest hektiska tiden nu i sitt jobb. Telefonen ringer i stort sett oavbrutet.

Händer inte mkt här!

Känns inte som det händer så mkt just nu. Men börjar man fundera så händer det massor. Djuren flyttades igen i går till nya hagar. De var mkt ovilliga att flytta för ovanlighetens skull. Brukar bara vara att vissla på dom vid grinden så kommer de i full fart. Jag brukar dock alltid gå efter så alla kalvar kommer med. Men i går fick jag verkligen bekänna färg som "vall hund". Det är ju bra för motionen kan man ju säga....

I lördags var jag iväg på träning med min häst Quatro, två pass på en dag. Det var jobbigt för både mig o hästen. Men välbehövligt. Vi fick lite läxor att jobba på med hemma. Bland annat att använda markbommar mer när jag rider på ridbanan. Han blev nämligen VÄLDIGT rädd när vi skulle trava bommar på träningen. Var nog säkert mer än en meter över i ett jämfota hopp, tur man satt kvar!!

Här hemma mockade Fredrik ut djupströbädden medans jag var o roade mig. Två av mina syskonbarn var här o hjälpte till med våra barn. Julia åkte med en granne in till Tibro o var med o sprang, hon kom sist enlig henne själv...... Men det var roligt ändå.

Hade tänkt premiär grilla i grillstugan i söndags, men ett kalas i Fagersanna var på schemat så det får bli till helgen om vi hinner. Skogselmia o köttutlämning på det schemat än så länge, förutom det vanliga, ridskola o allmänt djur flyttande.....


Kaffe i grilldelen av nybygget. Snart klart!

dsc_0337 (MMS)

Kaffe i grilldelen av nybygget. Snart klart!


Slakt idag

Då har slaktbilen varit här o hämtat en stut. Nu dröjer det till i november tills nästa gång. Det känns alltid lika jobbigt att lasta djuren till slakt. Men vill man äta kött, så är det nödvändigt ont. Jag vet i alla fall att våra djur haft ett bra liv.

Äntligen mat! Inte ätit på över en timme? ...

dsc_0332 (MMS)

Äntligen mat! Inte ätit på över en timme? Matte har motionerat mig.


Mumma på Walters kalas.

dsc_0327 (MMS)

Mumma på Walters kalas.


Walter hjälper till att moppa golv.

dsc_0325 (MMS)

Walter hjälper till att moppa golv.


Stora gruppen på väg till nytt bete.

dsc_0319 (MMS)

Stora gruppen på väg till nytt bete.


Lilla gruppen på väg till nytt bete.

dsc_0323 (MMS)

Lilla gruppen på väg till nytt bete.


En vanlig lördag?

Inackorderingen åkte på tävling kl halv sex i morse. Innebär Quatro blir själv i hagen i stort sett hela dagen om det går bra för Helena o Toffi. Blir nog till att sätta flughuva på Quatro idag. Kanske låter vi hästara gå ute i natt. Kossorna ska flyttas så snart Julia vaknat. Sen är det ridskolan för hennes del. Lite proviantering i affären i mölltorp, hämta smörgåstårtor på Jonsboda. Fixa lite lunch. Städa. SEN kan Walters kalas börja!

Waltes nya cykel

dsc_0301 (MMS)

Waltes nya cykel


Regnmolnen hänger mörka över Söroset ikväl...

Regnmolnen hänger mörka över Söroset ikväll. Kom några mm natten till idag. Det va välbehövligt. På väg hem från jobbet kom det hagel från himlen när jag passerade Tibro. Svängde snabbt in o hämtade den "hjälpstång" jag beställde i går på cyckelaffärn till Walters nya cykel. Han fyllde fyra i måndags o fick den av oss. Men han vägrar prova den. Plinga på ringklockan är skoj. Det är väl bara att ge det den tid det tar. Det hinns ju med det oxå.


En tryckande jobbig värme idag. Ser ut som...

En tryckande jobbig värme idag. Ser ut som regnmoln på väg in. Klart.se säger det ska börja kl 18. Vore skönt.


Nyfikna kalvar

dsc_0314 (MMS)

Nyfikna kalvar


Undra om vi får basta snart ?

dsc_0310 (MMS)

Undra om vi får basta snart ?


Fler som är sugna på att bada eller kanske...

dsc_0312 (MMS)

Fler som är sugna på att bada eller kanske basta?


Då har taket kommit på plats.

dsc_0307 (MMS)

Då har taket kommit på plats.


Det går framåt

Det går raskt framåt med pusslandet för Fredrik, Lars-Jens o Conny. Alla väggar uppe. Idag blir det fortsatt arbete för de två sistnämna på detta bygge. Vi andra får åka till våra avlönade jobb.



Ska bli spännande o se hur långt de kommit när vi kommer hem idag.


Då har bastun äntligen kommit. I går kväll...

dsc_0298 (MMS)

Då har bastun äntligen kommit. I går kväll kl halv nio på kvällen kom lastbilen med två stora paket. Fredrik provade med lastmaskinen först sen traktorn. Men det ena va så tungt o stort att vi fick kalla in grannen med stor lastmaskin. Idag har vi börjat packa upp pusslet. Tur pappa Conny o pappa Lars-Jens ska montera, de har tålamod. Än så länge ser det mkt bra ut. Gediget hantverk.


Julia, Walter o Nellie solar vid stranden....

dsc_0295 (MMS)

Julia, Walter o Nellie solar vid stranden. Även jag har kommit i bikinin för första gången i år. Tur man är ensam här nere!.


Julia o winston på veckans ridlektion.

dsc_0291 (MMS)

Julia o winston på veckans ridlektion.


Mysigt med sådan här utsikt från köksfönst...

dsc_0289 (MMS)

Mysigt med sådan här utsikt från köksfönstret en vanlig.fredag morgon.


Snö o drivis

Jaha det var den sommaren!! Idag när jag körde till jobbet snöade det REJÄLT. Men på Klart.se kan man se en ljusning i alla fall. Nu hoppas vi på regn o lite varmare nätter så gräset kommer igång. Vi har nu betat alla skiften med djuren så det är dags att börja om. Vi brukar alltid försöka med en tidig omgång på alla beten för när det väl drar igång att växa så är det lätt att det förväxer och då är det inte lika intressant att äta tycker kossorna.

SMS-inlägg

dsc_0277 (MMS)


Hagbyte IGEN. Öppna grinden då tycker det ...

dsc_0276 (MMS)

Hagbyte IGEN. Öppna grinden då tycker det nog. Men man får vänta en stund så alla hinner med.


Ved, ved, ved.....

dsc_0271 (MMS)

Ved, ved, ved.....


RSS 2.0