Igår flyttade vi kossorna ut på ett av de ...

Igår flyttade vi kossorna ut på ett av de gärden som vi slått ensilag på. En stor del av det gärde kunde vi inte slå pga att det va så blött. Nu får kossorna skörda det själva. Nu går även hela flocken, förutom tre djur som är inne, tillsammans igen. Idag har jag haft ut veterinären till Quatro för att kolla om han va ok efter igångsättningen efter hans vurpa i hagen i början av situationer. Vi fick grönt ljus att jobba vidare :-). Annars så har jag o Julia städat på övervåningen. Började putsa lite fönster invändig, ta ner o tvätta gardiner. Han med alla utom ett faktiskt, på övervåningen i alla fall. Utändigt måste jag ta stegen ngn annan dag. Nu har vi smaskat i oss tacos o sitter o fredags myser framför tvn.


Målarna varit här o tapetserat klart så lå...

dsc_0517 (MMS)

Målarna varit här o tapetserat klart så långt det går. Nu kan börja sätta in köket i nästa vecka!


Full fart på gärdet

dsc_0515 (MMS)

Full fart på gärdet


Så äntligen pressas ensilaget. Maskinstati...

Så äntligen pressas ensilaget. Maskinstationen pressar för fullt o Fredrik kör av balarna från gärdet. På en del ställen blir det sönderkört då det är mkt blött, men än har ingen kört fast i alla fall.


Fick idag hämta Julia tidigare på fritis, ...

Fick idag hämta Julia tidigare på fritis, hon va hängig. Hemma visade febertermonetern 39°. Bara vänta o se om det kommer koppor oxå. Klagar på magont o illamående oxå så vi får se vad det är för ngt hon har. Jag får va hemma med henne imorgon. Fredrik va tvungen o jobba o sen är det ev ensilage pressning. Jag tog med jobbdatorn hem, får se om jag kan få sitta en stund i alla fall. Jag själv va hemma sjuk i måndags, jobbat kort idag, det är inte lätt att komma ikapp ngn gång. Ingen som tar jobbet ifrån mig i o för sig. Idag har målarna spacklat väggar, målat tak o foder igen.


Ja vi kan koka kaffe o värma mat om vi vil...

dsc_0512 (MMS)

Ja vi kan koka kaffe o värma mat om vi vill. Sätter på kaffe på morgonen, men får hämta.frukosten i grannhuset då vi inte har ngn kyl.


Ni kan säkert förstå hur mkt vi längtar ti...

dsc_0511 (MMS)

Ni kan säkert förstå hur mkt vi längtar till att köket ska bli klart. Detta är i vanliga fall vår fin matsal, där man inte är så ofta. Här hittar man inte vad man letar efter just nu. Fick idag besked att själva köket med stommar, lådor o vitvaror kommer på måndag. :-) Idag har tre! målare varit här o målat första omgången med vitt i tak o på foder.


Jobbigt

Har precis avlivat en 7 månaders kalv. Den kalv som varit halt ett tag. Han har fått flera antibiotika kurer men inget har tyvärr hjälp på den envisa infektion som han hade och som gick runt till olika ställen. Det är alltid jobbigt att ta sådana beslut, men ngt som man givietvis måste göra. Varken jag eller Fredrik vill heller göra det så det är tur vi har min far som kan klara av det. Vi hjälpte till i alla förberedelser, sen höll vi oss undan när det verkligen hände. Sen hjälpte vi till att ta hand om kroppen. Usch o fy inget roligt alls. Det är tur vi inte behöver göra detta så ofta.

I lördags! va vår snickare Tord o satte up...

dsc_0510 (MMS)

I lördags! va vår snickare Tord o satte upp den här väggen framför murstocken o div rör o kablar. Han hann oxå med att göra klart innerväggen runt skjutpartiet o lite annat smått. Helt otroligt vad snabbt o smidigt det går för de som kan sina saker. Nu kan målarna komma o tapetsera o måla! De har lovat vara klara senast fredag.


Haft ute veterinären till en halt kossa. H...

Haft ute veterinären till en halt kossa. Hon går nu inne med sin kalv tillsammans med en kokompis o hennes kalv. Hoppas det hjälper med med. o vila.


Idag slår Fredrik gräs! :-)

dsc_0508 (MMS)

Idag slår Fredrik gräs! :-)


Blåst o regn

I söndags var vi då äntligen och hälsade på i Lilla Spännefalla där vi hoppas kunna skicka våra djur from första slakten för säsongen. De har tyvärr blivit lite försenade men hoppas inte bli allt för försenade med starten. Vi hade trevligt samtal över en eller kanske blev det fler koppar kaffe o goda hembakta bakverk. Vi tog ju inte med våra barn då Walter hade vattkoppor, dock på utläkning. Men vi får försöka åka tillbaka ngn gång så våra o deras barn kan leka lite.

I måndags var det då dags för Walter att kunna åka till dagis igen. Han har faktiskt längtat lite. Inte roligt att bara vara hemma med mamma o pappa. Julia har ju varit på skolan.

I tisdags va målarna här o började med taket i köket. Vi hade väl tänkt fixa det där själva, men NÄR ska man hinna.....,. Lika bra att ta proffs. Det blir ju bättre då oxå. Vi hoppas oxå att snickaren kan komma o göra klart en vägg så målarna kan tapetsera klart så snart taket är färdig målat. Taket ska bli vitt o är idag trä, så det blir några strykningar.

Mina jobbardagar i Skara försvann i ett nafs, mkt att göra då man ligger lite efter när man varit iväg på resor. Men kanske kommer jag ikapp ngn gång!

Idag har jag varit hemma o jobbat. Hovis var här på morgonen o fixade hästarnas fötter, välbehövligt för alla tre. Nu vågar jag rida på Quatro igen, hans skor satt knapp kvar de sista dagarna. I morgon blir det till att flytta lite kossor igen. De är inte speciellt glada över att vara i den hagen de är just nu. De tycker de har ätit upp allt gott! Men de får allt vänta tills i morgon.

Idag har det blåst o regnat igen. Men enligt väderprognosen ska det nu bli lite bättre. Vi får hoppas de har rätt denna gång. Vi behöver verkligen lite fina dagar så vi kan komma ut på gärdena och slå vårt ensilage. Vi har än inte så det räcker till alla djuren hela vintern. Så hålla alla tummar ni kan att det håller upp nu ett tag.

Walter ska iväg med hästtransporten

dsc_0506 (MMS)

Walter ska iväg med hästtransporten


Målat en gång i alla fall!

dsc_0504 (MMS)

Målat en gång i alla fall!


Nu är hela köket utplockat. Alla kylvaror ...

dsc_0503 (MMS)

Nu är hela köket utplockat. Alla kylvaror inne hos grannen. Så from igår lunch har jag fått laga mat där, o vi har ätit där inne oxå. Målade det röda runt nya skjutpartiet i går oxå. Tänkte ta det vita idag. Snart dax att åka till ridskolan med Julia. Tänkte ta med Nisse men har inte fått besked om det är ok. Får bli nästa gång istället.


Stackars Walter har vattkoppor o har varit...

Stackars Walter har vattkoppor o har varit hemma hela veckan. Jag va hemma med honom i måndags, Fredrik hemma i går o idag. Jag jobbar hemma på gården torsdag o fredag, denna vecka blir det väl då inte så mkt gjort när Walter är hemma oxå.


Jaha då har man blivit av med en hel del s...

dsc_0499 (MMS)

Jaha då har man blivit av med en hel del skåp. Men vi kan laga mat ett tag till!


Köksrenoveringen i full gång

Jaha då har en vecka gått IGEN! Har hunnit med att vara i Finland o tillbaka. Det var ett mkt bra besök o vi tittade på fina kvigor o kor och vi hade bra diskussioner med våra kollegor där borta.

I torsdags när jag kom hem hade glaspartiet mot altanen kommit på plats. Nu känns det som vi är ute fast vi är inne. I går var snickaren här o fixade det sista utvändigt, nu är det vårt jobb att måla där ute. Invändigt ska rörmockaren komma o dra om ett rör så vi kan sätta upp ett element på en annan vägg än förut. Idag kommer han som vill ta vara på  våra gamla köksskåp. Det är masiva ekluckor så det är inget dåligt kök. Hade tänkt kunna göra om här hemma o använda samma skåp o luckor, men då några inte är så roliga går det inte att få ihop tillräcklig mängd i vårt stora kök. Men till ett mindre går det att plocka tills sig ett bra kök. Vitvarorna kommer en annan o hämtar om ett tag. Skönt om vi så länge som möjligt kan laga mat. Som tur är så har vi ju min mamma o pappa i huset intill som troligen kommer få vara vårt matlagningsställe ett tag när allt är utblåst hos oss. De har en lägenhet på övervåningen med kök som vi kan använda.

Så är såg denna vägg ut innan.


Så här ser den ut idag.


Skillnad va!!

Då dagis va stängt idag för planering fick...

dsc_0495 (MMS)

Då dagis va stängt idag för planering fick vi hitta på ngt Walter o jag. På fm tog vi Nisse på en ridtur innan det va dags för veterinären att komma o vaccinera Nisse. Sen tog vi bilen till Skövde för att handla byxor till Julia och fylla på matförådet. Jag åker till Finland imorgon, jobb, o det är bäst att se till det finns ngt i kylakåpet här hemma. Just nu fikar jag o Walter på Waynes coffee :-).


Köksrenoveringen påbörjad.

dsc_0494 (MMS)

Köksrenoveringen påbörjad.


Fredrik i rivartagen

dsc_0491 (MMS)

Fredrik i rivartagen


Fick ett härligt fång med rosor när jag ko...

dsc_0489 (MMS)

Fick ett härligt fång med rosor när jag kom hem från resa med jobbet. Fast anledningen va min födelsedag!


RSS 2.0