Äntligen utegrill premiär! Idag har vi gri...

Äntligen utegrill premiär! Idag har vi grillat fläskfilé. Som tillbehör blev det hemmagjord potatissallad, qinoa röra o vitkålssallad. Mumma för magen. På fm flyttade vi djur igen, den säsongen nu :-) . På väg förbi en granne blev vi av med ett barn o fick ett annat med oss hem. Sen bytte vi tillbaka vid lunch. Efter lunch hade mor o far kommit hem med två kusiner till barnen, då blev det lek där. Jag passade på att åka o handla, mat, bränsle o gasol blev det. Sen blev det kaffe o glass i solen hos mor o far. Julia har nu i kväll även hunnit leka en stund med bästisen. Mkt lek med kompisar blir det för henne nu. Duger dåligt att bara vara hemma! Walter är mer en hemma kille än i alla fall. Nä disken hoppar väl inte själv in i diskmaskinen.


Klämdag o lovdag

I går va det fullt upp här som vanligt. Först fix med kossorna innan det blev lite fika. Jag hade även en tid för massage i Fagersanna vid 11, samtidigt skulle Walter på kalas. Mormor skulle följa med. Men Walter ville inte när de va på väg dit, så bara för dom att vända!

Jag låg på massage bänken i en o en halv timme! Så ont det gör, men efter är det så skönt. Sen va det stress hem hopp i duschen, slängde i mig två ägg. De andra hade ätit lite mackor till lunch. Vid ett kom en frilans reporter som ville göra ett repptage. Han va här i ca två h, hoppas det blir bra. När han åkte for Fredrik o barnen till krossbanan. Jag hämtade kusen o red en stund på banan. Banan känndes fin efter harvningen med nya harven. Men vi får se hur vi gör.

Vid halv sju kom MC gänget hem, hungriga. Sen blev det sängen rätt snart för alla. Jag har rätt mkt huvudvärk, ont i axlar o rygg. Vaknar ofta med ont i ryggen, tänkte därför prova en annan säng inatt. Men jösses, i natt har ryggen gjort ännu ondare. Men vaknade i alla fall utan huvudvärk, säkert massagen som gjorde det.

Nä nu har vi som är vakna fått i oss lite frukost. Julia har precis kommit upp, så hon får nu äta lite. 

Fredrik måste jobba idag, men jag o barnen är lediga. Lite proviantering står på att göra listan. Kanske tvätta färdigt altanen vore bra, så jag kan olja den sen. Vill inte ställa ut alla möbler förrän det är gjort.

Ungdjursgruppen flyttad till MASSOR av grä...

mms_img-45798502 (MMS)

Ungdjursgruppen flyttad till MASSOR av gräs. Mumma tyckte dom. Skönt att nu bara ha tre kvigor inne. Hästarna blir väl inne ett tag till på nätterna. Brukar kunna va ute från i mitten av maj.


Vår i luften

Härligt med vår i luften nu. Har dock blåst lite mkt idag tycker jag för att det ska komma upp i riktigt sköna temperaturer. Jaha vad har hänt sen sist?

Jo i onsdags kväll när jag tog in hästarna hade Harry tappat en sko, suck. Jaha bara att försöka få tag i hovis då. Torsdagen var jag och Walter hemma, hostigt fortfarande. Vi fick den dagen att gå oxå. Jag gjorde kossorna medans Walter va en stund hos mor o far. På kvällen tog jag o Elin en tur med hästarna, men stackars Harry hade ont när han trampade på stenar så det fick mest bli skritt.

I fredgas morse hade även Julia ont i halsen o va hes, så det var bara att vara hemma. Efter förmiddags fikat va de inne hos mor o far så jag kunde göra djuren. Efter lite lunch åkte vi till Tibro och handlade present till Walters "tjej" som ska ha kalas på söndag. Ett snabbt besök på hårsalongen blev det oxå samt ICA givetvis. Tycker jag handlar mat jämt.

Vid niotiden idag gick Julia till sin polare, ca 500 m bort. Sen ringde vi hit en kompis till Walter. Så båda har lekt hela dagen lång. 

Sen har vi hunnit att släppa ner kogruppen ner till sjöbetet. Det höll på o gå snett, då vi inte fick med kalvarna på första försöket. De är alltid så svåra att få över första gångerna, de fattar liksom inte att det går att gå över där det förut har varit staket. Även om alla andra går över blir de kvar. Men vi lyckades tillslut få över dom med lite tur. Här står de nedan och väntar!


Sen va det dags att skilja ut de tre kvigor som ska gå till slakt ur ungdjursgruppen, innan det var dags att släppa ut den gruppen i hästarnas vinterhage. I denna grupp går även två kor som vi inte betäcker i år och deras två kalvar som då inte varit ute i hage förut. En kalv lyckades givetvis ta sig igenom staketet.... Jösses vilken dålig kondis man har, det märks ju direkt när man måste göra ruscher i uppförsbacke efter pigga små kalvar!



Det lugnade sig snart, men man får vara på sin vakt ett tag. Inte mkt för dom att äta i denna hage, men i morgon blir det flytt till nästa hage, med mängder av mat.

Sen provade vi den ridbane harv som vi har här på prov. Ser fint ut, hoppas jag kan provrida i morgon.



Efter det va det in o fixa lite att få i magen. Blev spenat soppa igen. Så smidigt att göra o alla i familjen tycker om det, för ovanlighetens skull. Inte mkt mat som passar alla, inkl mig själv som äter GI kost.

Efter lunchen kom en hovslagare o satte dit skon på Harry, o därefter tog jag och Helena oss en liten ridtur. Bra miljöträning i dag oxå eftersom Fredrik hade börjat att sladda vägen när vi fixade i stallet. Båda grabbarna åkte med i traktorn ett tag oxå. Sen var det några "hemska" fliscontenrar i skogen, men där fick jag o Harry vara de modiga och di gamle fick haka på oss.....

Nu har Julia kommit hem, Walters kompis åkt till sig och vi har fått ytterliggare mat i magen. Hade tänkt grilla ute, men blev på elgrillen inne i stället. Innanlår från våra egna djur, självklart. Kokt potatis till de andra och qinoa röra och blomkålsmos till mig som tillbehör. Nu går Smurf filmen igen, vet inte för vilken gång i ordningen. Lite lördags mys till det så är denna dagen till ända den oxå.




Hemma idag igen

Jaha då var vi hemma då. Jag, Walter och Julia. Walter hostar fortfarande och Julia har studiedag o skulle egentligen varit på Fritis men roligare att vara hemma tyckte hon när det gick. I går va Walter med mormor o morfar hela dagen, så jag kunde jobba en dag i alla fall.

Han har ingen feber, lite förhöjd i går morse, men ingen i går kväll eller idag. Men har jobbig hosta, den som han alltid får när han är förkyld. Svårt att bedömma om han kan gå till dagis tycker jag. Hostan är ju jobbig, men det märks inte ngt på allmäntillståndet. Men kan ju göra det när han kommer till dagis.

Just nu leker barnen djursjukhus. Jag har fixat lite med fakturer och bokföring. Tänkte ta o fika om en stund. Sen får vi se vad vi ska hitta på idag. Ser ut som att det blir en fin förmiddag i alla fall. Kan komma lite stänk i em. Kanske kan jag fixa kossorna då om barnen kan vara med eller hos grannen.

Man kan verkligen se hur gräset växer nu dag för dag, lite sol o tvåsiffriga grader gör ju direkt att det växer så det knakar. Regnet som kommit gör ju oxå att det får fart. Ser ut som helgen och valborg kommer bjuda på fint väder, om nu prognosen stämmer. Då kommer det nog fixas i varje trädgård här ute i Sörsoet. Det märks att det är vår för på helgerna är det mkt bilar vid stugorna här ute i Söroset. Alltid trevligt när det vaknar till liv här ute. Livet går ju vidare här ute även den kalla årstiden, men inte så mkt folk här ute då.

I måndags kväll var vi på ridskolan jag o Julia. Denna gång hade hon Morris, en riktigt räser shettis.... Lite otäkt tyckte hon då han travade väldigt med sina korta ben. Man hon klarade det bra och jag hoppas hon kände sig stärkt efter att hon klarade det så bra. Denna gång kunde de rida i hela ridhuset !! Då det inte var ngn träning i andra delen. Det känndes nog stort med dessa små ponnies i hela STORA ridhuset. Julia rider ju helt själv nu så jag kan sitta o titta från läktaren.

I går tisdag red jag på Harry en stund på ridbanan. Fick rätt galopp varje fattning, jippi. Gick bra i traven också så vi red inte någon längre stund. Skrittade sen ut en sväng med Helena o Toffi. Trött häst hade jag trots kort ridstund. Idag skulle jag behöva komma ut i skogen en sväng.

Haft hjälp idag? Jag o walter fixat lite s...

Haft hjälp idag? Jag o walter fixat lite staket = ett klädbyte på w. Han hjälpte mig även att mocka hos kossorna. Skulle promt hjälpa till med handskrapning = pladask på mage i koskiten = nästa klädbyte. Nu är vi inne i ska få i oss lite lunch.


VAB

Walter blir hemma med mig idag. Krupphosta igen. Så det blir nog inte många avbockningar på min att göra lista idag. Men så är det ibland.

I går morse släppte jag hästarna för första gången för säsongen i sommarhagen. Det är en bit att gå, men det är bra de redan nu kan börja äta av gräset när det går inne på nätterna och äter hö. Det blir bättre för magarna på dom. De har ju en stor vinterhage där det kommer en del gräs oxå, men i sommarhagen har det ju inte gått några djur på hela vintern. Det var omtykt kan jag meddela och de hade inte rört det hö jag la ut till dom. När Helena tog in Toffi för att åka o träna på em fick Harry flöja med hemåt o gå i "vanliga" hagen. Ville inte han skulle vara helt själv i sommarhagen första dagen han va där. Så det blev en halvdag i sommarhagen första dagen, kanske bra för magarna för det fanns en hel del gräs där att pilla i sig.

Igår fm var Fredrik o barnen iväg o åkte kross. Jag hade en del att fixa med här hemma, bland annat harvade jag ridbanan efter lördagens löshoppning. Putsade sadeln som jag måste sälja o fotade den. Fixade mat som var klar precis när de hungriga MC gänget kom hem. Walter åkte dock direkt med en kompis hem från krossen, man får passa på när han vill!.

Efter lunch gick jag och Julia in till grannen, där en syster till mig samt hennes ena dotter hade kommit o hälsat på. Vi tog sen en promenad hela tjejligan. Julia skulle på kalas till en granne på em så vi passade på att lämna henne när vi passerade.

Pappa och Fredrik la i en av båtarna för att kunna sätta i staketen i sjön. Vi har förhoppning om att kunna släppa ner ko gruppen ner till sjöbetet till helgen. Hoppas även kunna släppa ut ungdjursgruppen i helgen. Får se hur vi löser det med de tre kvigor som ska gå till slakt bara. Kanske får de går kvar inne.

Nej, nu vill Walter hitta på ngt.


Walter åkte med morfar en bra stund. Julia...

mms_img138197353 (MMS)

Walter åkte med morfar en bra stund. Julia va med en kompis hela dagen. I kväll så löshoppade jag i Elin hästarna. Skoj tyckte dom. Harry tyckte även att staketet såg inbjudande ut o hoppade två ggr över det! Det blir till andra åtgärder till nästa gång. Allt gick bra som tur va.


Idag mockades djupströbädden ut igen. Kund...

mms_img-15028589 (MMS)

Idag mockades djupströbädden ut igen. Kunde inte vänta längre. Snart ska det plöjas o då ska detta först ha spridits ut på gärdena. Mysigt tyckte kossorna med rent o fint.


Snart måndagen till ända. Hunnit en hel de...

Snart måndagen till ända. Hunnit en hel del på min "lediga" dag. Fixat djuren. Suttit lååånngg stund vid datorn o bokfört, betalt räkningar, räknat moms osv. Ridet lill Harry o mötte en älg på 15 m. Varit i Töreboda o ridlektion för Julia. Plus lite matlagning o en o annan tvättmaskin har gått oxå. I morgon blir det till att åka till Skara i ottan som vanligt.


Harry tycker kossorna är på fel ställe.

mms_img-29028341 (MMS)

Harry tycker kossorna är på fel ställe.


Ridbanan kan användas till mkt

mms_img-16818391 (MMS)

Ridbanan kan användas till mkt


Första gruppen djur ute i hagen.

mms_img-23230885 (MMS)

Första gruppen djur ute i hagen.


Spelhajar

mms_img-97243874 (MMS)

Spelhajar


Varit i Skövde med tre barn idag. Många ka...

Varit i Skövde med tre barn idag. Många kassar blev det, föll för trycket o det blev var sin mysoverall! Sen blev det lunch på Erics Kök, mums. Ett besök i mataffären oxå givetvis. Nu har vi precis löshoppat Harry jag o Elin. Harry va så duktig, det va inte första gången förstår jag. Nu sitter vi i mors växthus o barnen spelar kort. Undra när Fredrik tänker komma hem från sin lekstund med grabbarna?


Sovmorgon ?

I det här huset är det inte lätt att få någon sovmorgon. Antingen vaknar Walter, eller så är Nellie hungrig o sen vill hon ut. Idag sov Walter i alla fall till sju. Men Nellie pep tidigare, men vi lyckades ignorera henne så hon la sig igen. DÅ börjar de där J--kla kajorna att försöka bygga bo i vår skorsten som vanligt...... Det bunkar o skrapar o håller på. Så det var bara att kliva upp, för det va helt omöjligt att sova ngt mer. Så upp före sju idag igen!

Än sover Julia i alla fall. Skönt. Vi var hos trevliga grannar igår på trevlig påskaftons middag. Mkt god mat o trevligt sällskap som vanligt. Så vi var ju inte i säng så jätte tidigt.

Fredrik är nu ute o fixar staket redan, skulle ta kossorna efter fm fikat, då det förhoppningsvis har tinat på plattan. Hoppas det är sista natten med rejält kallt nu. Ser ut på prognosen att det ska bli soligt o fint idag men sen regna o va pluss grader resten av veckan. Så kossorna får allt vara inne ngn vecka till i alla fall. Snart snart hoppas vi det går att släppa ut dom. Men ingen idé att släppa dom när de bara trampar sönder betet.

I em kommer de ut från Skövde Ridsport o jag inackorderingen ska prova sadlar på våra hästar. Jag hade ute Linda för att prova mina sadlar bara ett par dagar efter det att jag hämtat Harry, tyvärr passade inte min ena sadel så jag måste hitta en ny. Troligen har jag hittat en men vill vara säker på att den ligger bra, det är så tråkigt om hästen får ont i ryggen för att sadeln inte passar. Harry har en kort rygg som är svängd samt att den är väldigt platt så sadlarna glider i sidled. Men vi håller tummarna vi hittar en sadel som passar idag. Så jag slipper rida i dressyrsadel hela tiden, för som tur va så passade i alla fall min dressyrsadel på honon, så jag har haft ngt att rida i. Men inte så smidigt att rida i dressyrsadel i skogen.

Bryggan i vattnet!

Bryggan i vattnet! Bara värmen som saknas nu. Påsklunchen i magen. Dags för ett pass hos kusen innan en kväll hos goda trevliga grannar.


Idag har Walter två kompisar här. Blev spe...

mms_img198875172 (MMS)

Idag har Walter två kompisar här. Blev spenatsoppa o varma mackor till lunch.


Idag har vi varit lediga jag o barnen. Fre...

Idag har vi varit lediga jag o barnen. Fredrik har jobbat som vanligt. Julia vaknade för ovanlighetens skull först, halv sju, o då va det bara att gå upp. Fixade lite inne innan vi åkte till Tibro för tandläkarbesök för Walter. Han ramlade o slog sig på munnen i förra veckan så vi kollade upp så allt såg ok ut, vilket det gjorde. Men ska för säkerhets skull anmäla till försäkringsbolaget. Passade på att handla lite oxå, vi va inte ensamma! Hem o äta lite lunch. Sen kom Julias kompis, i alla tre barn gick in till grannen o pysslade lite innan vi fikade o Julia gick med kompisen hem. Walter o jag gick till en kompis till honom, men han ville inte stanna så vi gick hem igen båda två. Så han va med mormor o morfar en stund så jag kunde fixa lite med kusen. Sen blev det till att göra klart köttgrytan som puttrat ett tag. Nu sover barnen hos mormor o morfar, vi har varit o bastat en timme. Hoppas på en skön sovmorgon, men troligen väcker hunden oss i ottan.


RSS 2.0