Sol

Otroligt, sol o skönt en hel dag. Till o med varit nere vid sjön o fikat. Barnen badade faktiskt lite oxå.

Utflykt

I går blev det en sen start på dagen efter så sen kväll. Lunchen bestod av rester från gårdagen, mkt kött över. Efter mat o fika åkte vi till en bekant till Fredrik som har en ö i sjön Viken för att hälsa på. Häftigt måste jag säga, sen mer fika o kaffe. När regnet gjorde uppehåll gick vi en promenad i grannskapet. Det känndes nästan som vi va på semester! När vi åkte därifrån va vi lite hungriga på kvällsmat så det blev ett besök på Idas Brygga i Karlsborg. Riktigt gott. 
 
Det känns nästan lyxigt att ha en dag till ledig idag, hoppas få till en ridtur idag. På att göra listan även flytt av kossor. 

Glad midsommar

Vårt middsommarfirande startade redan kl 10 nere i vår hästhage. Mor o far hade satt upp inbjudan o bjudit in grannar till att dansa kring stången. 54 personer kom! Helt fantastiskt att så många ville komma o umgås. Att vi är så många här omkring. Vi började med att klä stången med björkris och medhavda blommor. Sen blev det att inta innehållet i fikakorgarna för att sedan dansa kring den fina stången. 
 
Efter dansen skingrades vi till olika luncher. 
 
Vi fortsatte vårt firande på mamma o pappas altan med sill lunch vid ett tiden tillsammans med några grannar o en syster till mig. Ytterliggare en syster med familj anslöt ngt senare under dagen. För att orka äta lite till! tog vi en promenad mellan lunch o grillningen. Grillen fylldes med file från kyckling, nöt o älg! Festen fortsatte till elva snåret då de flesta åkte / gick hemåt. En mkt lyckad midaommarafton! 
 
(tyvärr funkar det inte att mmsa över bilder till bloggen så det får bli utan ett tag) 
 
 

Halsfluss igen

Då va det konstaterat, halsfluss på Julia i o Walter. Jag o fredrik hade inget. Fredrik har vara "vanlig" virus förkylning. Sköterskan tyckte vi skulle åka in med Nelli oxå, men får ringa på måndag. Distrikt vet har telefontid 8-9.

Eftersom det va så hård belastning på vårdcentralen idag? kunde vi inte få receptet förrän efter två. Så bara åka hem o invänta. Jag har fått i Julia ett ägg o Walter en halv smörgås. Själv åt jag tonfisk o fetaost sallad. Bra mat i sommarvärmen. Nu måste jag bara hitta på ngt till kvällen oxå. Men först en sväng till Tibro igen, tur det bara blir tre mil extra tur o retur.

Sjuka

Vid lunch tid i går ringde de från fritis, Julia mådde inte alls bra. Ont i halsen o inte ätit på hela dagen. Så bara hämta henne. Jag själv va iväg o proviantera i Skövde. Blev många affärer men hittade varken nya byxor eller bikini. Men mycket mat fick jag med hem, tur jag klarar handla det. Walter ville absolut inte föja med så han va med mormor o morfar, som oxå då fick rycka ut när Julia skulle hämtas.

Julia vilade i mormors säng när hon kom hem, Walter va ganska pigg hela dagen, men hade ju fått alvedon. Han åt lite igår oxå. Julia fick alvedon när jag kom hem, sen piggnade hon till lite, men har fortfarande inte ätit.

Jag ringde vårdcentralen så fort fritis hade ringt, men redan då va det fullt o jag fick telefontid idag kl halv nio. Jag hoppas att vi alla fyra får komma in o ta halsprov. Jag känner oxå lite i gommen o har huvudvärk, men det sistnämnda är ju inte so ovanligt.

Nej!

Nu vill vi inte att barnen ska vara mer sjuka. Walter har feber idag, nästan 39 grader. De ska ha midsommar fest på dagis idag, men det blir för honom att va hemma med mig idag då. Jag är ledig från Skara jobbet idag, o hade ju tänkt få en del gjort på förmiddagen, men det får bli en annan dag.

Fredrik är heller inte helt kry, verkar ha feber, ont i kroppen o hosta. Så det är väl bara o vänta på att jag själv blir förkyld oxå. Har ju peppar peppar klarat mig bra nu ett tag när barnen varit sjuka. Fredrik är ju lite nedsatt som är så stressad just nu, han kommer säkert bli liggande på midsommarafton när han vågar känna efter om han är sjuk.

Igår tog vi en ridtur på banan med Nisse, han va jätte duktig. Lite lat men det är bättre än tvärt om. Det märks att Julia mognat o blivit duktigare. Hon red honom jättebra o med en ponnyputa når hon ju oxå ner för att skänkla. Nästa gång blir det nog till att hon har ett spö i handen, lättare att styra rätt när det går framåt. Även Walter va med o red. Han har inte velat rida själv o styra innan, men igår ville han prova, jag fick inte hålla o inte gå med. Men gick bredvid gjorde jag ändå! Julia skulle va med o instruera Walter, för hon är ju expert nu. "foten längre ut på stigbygeln, ner med hälen. Då får du bättre balans. " hon har snappat upp en del ändå på ridskolan fast hon ser helt okoncentrerad ut :-).

Hade även med Harry in så jag borstade honom när barnen gjorde ordning Nisse. Sen när jag lagt barnen kunde jag bara gå ut o sadla o tränsa Harry för min ridtur. Blev en kort stund på banan o sen en skrittrunda med Helena o Toffi som sällskap. På banan gick det riktigt bra, fick till några riktigt bra galoppfattningar i båda varven. Mjuk o fin i traven. Vill inte sitta o nöta där när allt går bra, så det blev inte så lång stund, men med skrittrundan blev det ngn timme ändå. Han skulle verkligen behöva minska lite på matintaget så han orkar mer. Men jätte svårt med allt gräs.


Snälla goa Nisse!

img_1906 (MMS)

Snälla goa Nisse!


Lite trötta hästar tidigt på morgonen!

img_4361 (MMS)

Lite trötta hästar tidigt på morgonen!


Då har lill Nisse kommit till oss igen. Ha...

img_7396 (MMS)

Då har lill Nisse kommit till oss igen. Harry verkar verkligen tycka om sin nya kompis. Lämnar inte hans sida.


Små söta pippifåglar hade dom oxå

img_8019 (MMS)

Små söta pippifåglar hade dom oxå


Igår kväll va vi på en mkt trevlig födelse...

img_9300 (MMS)

Igår kväll va vi på en mkt trevlig födelsedagsfest hos grannar. God mat o dryck, trevligt. Walter släppte oxå loss efter ngn timme o lekte sen hela kvällen med de andra barnen. Gick hem vid 23 tiden. Så det blev faktiskt sovmorgon i huset idag. Även Walter sov till halv tio!


Mormor gräddar för fullt.

img_7098 (MMS)

Mormor gräddar för fullt.


Nu våfflor på mormors altan!

img_7592 (MMS)

Nu våfflor på mormors altan!


In action!

img_0219 (MMS)

In action!


Hästarnas härliga sommarhage får sig en om...

img_6091 (MMS)

Hästarnas härliga sommarhage får sig en omgång med betesputsen av Fredrik. En bit in i denna härliga hage ska vi om en vecka dansa kring midsommarstången!


Dessa jätte svampar hittade vi i hästhagen...

img_0025 (MMS)

Dessa jätte svampar hittade vi i hästhagen, undra vad det är för sort?


Regn regn regn....

Då kom det regn igen efter en hel dag utan nederbörd o riktigt skönt väder, eftermiddagen i går va riktigt härlig.

På torsdags morgonen va jag efter barnlämning en snabb sväng på redovisningsbyrån för att få reda på 2011:s resultat o få med våra färdiga deklarationer. Inga stora överraskningar. Sen blev det hem o sitta vid datorn med lite bokföring igen. Vi är ju ett väldigt litet företag, men ändå känns det som en hel del pappersarbete. Då tänker jag på hur större företag måste ha det. Jag ser ju hur mkt det är på mitt jobb o hur invecklat det är där, är då så glad att jag inte jobbar på ekonomiavdelningen där!

Julias avslutning i torsdags firade vi med färska jordgubbar o glass, mumma. Tyvärr blev vi inte så många vid bordet tillslut då Fredrik inte kunde följa med hem, han va i alla fall med i kyrkan, sen iväg igen som ett skott, hemma vid 23 tiden (tror jag, jag sov). Morfar hade sin gubba träff. Så det blev jag själv, Julia, Walter o mormor. Men fler jordgubbar till oss :-).

Det var en väldigt speciell avslutning för vår familj i år. Det va ju Julias första men även farmors sista! Hon har jobbat i Ransbergs skola i många många år. När jag gick i skolan där va hon skolvärdinna om jag inte kommer i håg fel. Jag kommer ihåg att jag redan då tyckte väldigt bra om henne. Hon blev avtackad i kyrkan av rektorn o fick en riktigt rungande applåd av alla i kyrkan. Så nu är hon pensionär, stort grattis Ann!

Det kommer bilder, men ligger i dator uppe, nu sitter jag nere med Walter medan sjusovarna snussar där uppe. Det är ganska smidigt att skriva inlägg från mobilen nu när jag hittat en app, men bilder är svårare då uppkopplingen inte alltid medger det.

I går blev det till att skjutsa Julia till fritis, nu går det ju ingen buss. Sen Walter till dagis, hem o fixa lite inne. Sen blev det faktiskt en ute runda med kusen tillsammans med min medryttare på Toffi. Det va skönt o välbehövligt att rensa skallen. Väl hemma blev det mer jobb inne o vid datorn innan det blev dax att hämta barn vid 14 tiden. När vi kom hem fikade vi med glass o bulle på altanen innan vi började jobba. Vi satte upp en grind i en hästhage som vi missat, höll på att gå illa då jag släppte hästarna där på förmiddan, men upptäckte det innan de sprang ut på det nysådda! Sen blev det till att ge korna mineraler o salt, harva ridbanan fick jag visst göra själv för barnen hoppade av hos mormor o morfar när vi passerade.

Sen blev det dax att fixa mat. Blev grillad ryggbiff med potatisgratäng på altanen. Sen fredags mys i soffan framför Tvn.

Idag blev det sovmorgon till strax efter sju för mig o Walter. Vi får väl sen när resten av huset vaknar.


Julia färdig att åka till skolavslutningen...

img_7065 (MMS)

Julia färdig att åka till skolavslutningen. Slutar förskoleklass , till hösten blir det att börja 1:an för stor tjejen.


Snart skolavslutning

Efter hämtning av barn i måndags em for vi till Tibro. Julias stövlar va det hål i, lite jobbigt när det är blött. Kom oxå på att en ny klänning till avslutningen kanske vore bra oxå!

Tyvärr fanns det inga stövlar i Julias storlek på skoaffären i Tibro, jo ett par med flygplan på! Inte heller ngn klänning hon ville ha. Så snabbt bestämde vi, vi åker till Skövde direkt, Elins esplanad är öppen sent så vi hinner. Vi hittade fyra klänningar, strumpbyxor, stövlar och ny fin skor. Hungriga som bara den fick det bli MC D innan avfärd hemåt. Som väntat somnade Walter i bilen, blev ända lite sent för att va veckodag. Julia va i ngt extas o ville ju visa Pappa allt fint hon köpt.

I går tisdag va det fika o blomförsäljning på dagis vid hämtning. Mysigt, trevligt o spännande tycker barnen.

Blev en tur på banan med kusen igår kväll, skönt med uppehåll från regn. Skrittade ut kort efter, men han testar för fullt just nu. Men löste det bra trots "sken" hemåt, backning o dylikt. Men det hör väl till åldern. Arbetet på banan gick fint i alla fall.

Kossorna betar i hagen o har det gott. De tycker nog oxå det är skönt med lite regnuppehåll. Våra nysådda gärden skulle oxå må bra av lite uppehåll o värme. Det står vatten på många ställen trots att Fredrik grävt många små diken för att få bort det värsta.

Nej nu är det bäst att få på barnen kläder så vi inte blir sena till bussen, min tur att köra idag, då Fredrik har sitt onsdagsmöte i Skara.


Massage o kalas

Igår va bastun uthyrd till nio glada grabbar på svensexa. Hoppas de hade en trevlig kväll.

Walter vaknade vid halv sju som vanligt! Bara att gå upp, ingen ide att ligga o lata sig. Även Julia o Fredrik kom upp tidigt. Lite frukost o sen igång med det vanliga, ur o i plock av diskmaskin, in med en tvätt, vikning av torrtvätt.

Sen ner o städa i bastun, man drar ju in lite sand när man svalkar sig i sjön, så dammsugaren fick gå ett varv, lite avtorkning behövdes oxå, men helt ok. Julia tvättade bryggan så länge o rampen till bastun. Fredrik o Walter körde in ved. Sen blev det fm fika i växthuset med mor o far.

Fredrik o Walter körde sen iväg o hämta lite jord till mor Lisas trädgård. Jag o Julia gick in till oss, Julia ville sy lite. Det blev en mobilpåse till dagens födelsedagsbarn.

Sen fick jag hoppa i bilen för att musklerna skulle få en omgång i Fagersanna. Det gör ont men ändå så skönt, man känner sig så mjuk efteråt. Väl hemma igen va det bara att klä på oss kalaskläder o bege oss iväg till dagens födelsedagsbarn.

GRATTIS MAJA!!!!

I morgon blir det skola, dagis o jobb, får vi verkligen hoppas!


Cross o tokiga ungdjur

Idag har Fredrik o barnen varit på motorstadion o kollar när de tränade inför SM tävlingarna. De hann även äta korv o glass!

Julia är riktigt pigg idag. Ingen feber o har ätit riktigt bra. Tycker inte penicillinet är så gott, men vem tycker det?

Jag passade på att rida en sväng när de andra va iväg. Lyckades att inte få ngt regn på mig. Tur jag inte va ute nu, himlen har öppnat sig i det vräker ner regn. Ridbanan ser mer ut som en pool! Ute på ridturen kom vi till ett ställe där det brukar gå ungdjur varje sommar, där en har bjällra. Harry har inte sett detta förut antagligen, vi kom i galopp o rätt som det va var vi utanför vägen. Nä nä tänkte jag, påt igen. Men årets ungdjur verkar väldigt sällskapliga o nyfikna. Kom till oss o Harry vände o for helt okontrollerat hemåt, fick stopp efter så där 10 meter. Hoppade då faktiskt av o ledde förbi. Knappt vi löste det, för de där ungdjuren for i hagen värre än ystra hästar bredvid oss. Fick gå en bra bit innan kusen gick att komma upp på igen. Inte konstigt man ibland undrar om man skulle köpa en kanin till i stället!


Halsfluss

Ja så gick denna dagen oxå. I ett enda svep.

Telesamtal med KSS läkaren gick ganska snabbt, inte mkt att rapportera. Får utvärdera när Walter varit förkyld igen, den dagen kommer förr eller senare.

Även "provridningen" gick bra. Vi får se om hon återkommer, skulle prova ngn mer. Lite lunch i magen hann vi oxå med innan vi skulle åka.

Först till Tandläkaren med Walter. Han går på täta besök då han har dåliga tänder längst in, såg de redan på första besöket. Denna gång va det två hål som måste åtgärdas. Så om två veckor ska vi in igen o öva på att laga, skulle nog dit ett par ggr innan själva lagningen blir av.

Efter tandläkaren va det en trappa ner till läkarmottagningen. De tog halsprov på Julia o det visade utan tvekan halsfluss. Så penicillin i 10 dagar.

Så det blev en tur till apoteket för både inköp av penicillin o mer barn Alvedon.

Sen blev det in på ICA o matinköp, ett stopp på leksaksaffären o en liten omväg förbi Jonsboda på vägen hem.

Väl hemma hade nya lastmaskinen kommit. Fredrik va redan igång o körde, han har verkligen saknat sin bäste vän. Nu har han "fått" en ny. Walter fick oxå åka med en stund.

Sen fick faktiskt fasanerna komma ut i friheten, hoppas de klarar sig nu. Sen va det dax att fixa mat igen. Idag blev det grillad ryggbiff från egen gård, färskpotatis o bea. Mkt gott!

Nu är det fredagsmys framför tvn en stund innan det blir sängdax för att orka nya äventyr i morgon.


Middagslur

Nä efter lunch gick vi o la oss i dubbelsängen o somnade båda två! Fast jag sov inte så länge, skönt med en liten vila. Julia sov i två timmar.

Fick en del gjort medan Fia sov, gjorde sen klart efter att jag hämtat Walter.

Walter är idag hemma med mig o Julia. Ska ringa VC idag, hoppas vi får komma in idag med Julia. Hon har väldigt ont när hon sväljer idag, har knappt ätit ngt på tre dagar. Inte mkt feber idag än, men hängig.

Sen ska Walters läkare från KSS ringa efter åtta. Han ska se hur det har gått med hans inhalator som han fick för förkylningsastma. Walter har även tandläkarbesök idag. Mellan detta ska en tjej komma o rida Harry. Behöver lite hjälp att hålla igång honom. Hinner ju inte lika mkt alla veckor. Man kan se att det är mer gräs i hagen än han rids om man säger så.

Har en tjej som varit här o ridet ett par ggr, den nya tjejen hade jag svarat på en annons för över en månad sedan, så kanske har jag två medryttare helt plötsligt! :-). Nog bra i dessa sjuk o semester tider.

Lite mat måste inhandlas oxå o ett besök på apoteket.

Ja så denna dag har vi inga bekymmer med sysslolöshet.


Ngt bättre Julia

Febern uppe på 40 grader i går som max på stackars Julia. Sov nog ca två timmar på dagen, hängig o trött, huvudvärk o hon i halsen hela dagen. Åt väl lite glass o en chokladboll, annars inte mkt.

Idag hade hon bara 38,5 på morgonen. Så ngt bättre. Efter alvedon så ligger hon normalt i temp, vilket hon inte gjorde igår trots alvedon. Så nu är hon pigg o frisk tycker hon själv. Inte fått i sig så mkt, en halv drick yoghurt o en halv macka.

Idag "jobbar" vi på kontoret. Jag vid datorn med lite fakturering o bokföring. Julia sitter o pysslar. Jag måste jobba med mitt Skara jobb en stund nu så jag ska byta dator på bordet strax. Sen tänkte vi nog hämta Walter efter lunch. Hinner jag klart det mesta idag med datorjobbet så kan nog Walter vara hemma han oxå i morgon. Han ville absolut inte åka till dagis idag när Julia skulle vara hemma. Men visste ju inte hur pigg Julia skulle vara idag, hon kunde ju varit så vissen som i går o bara legat o vilat, då hade jag inte hunnit jobba ngt om Walter varit hemma. Han är inte så pysslig av sig o kan inte sitta still lång stund om jag ska jobba.

Nu håller vi tummarna att Julia är på bättringsvägen o att även hesheten försvinner med febern......


Sjuk

I går va vi på konsert i Tibro. Inte bästa vädret, men barnen stod ut ett bra tag. Men Walter orkade inte hela, så vi fick gå innan det va klart till Julias stora besvikelse.

Vi är väl inga stora fans till Timbuktu, men ordnas det ngt i Tibro så får man ställa upp. Trevligt arrangemang i alla fall. Hade ju varit mkt trevligare med bra väder.

Att bli våt o kall igår (plus kall i helgen på Kolmården) kanske inte vad det bästa för stackars hesa Julia, idag vaknade hon redan kl sex troligen för hon hade så ont i halsen. Lite feber oxå har hon nu. Hon ligger nu o sover hon i vår säng, hoppas det hjälper. Kanske är detta kulmen o hon nu blir bättre!


Långt bak stod vi, men det hördes bra ändå...

img_8876 (MMS)

Långt bak stod vi, men det hördes bra ändå! Tidvis hade alla även paraply.


På konsert o tittat på Timbuktu. Kallt o r...

img_1586 (MMS)

På konsert o tittat på Timbuktu. Kallt o regnigt tyvärr.


Kolmården i dagarna två

Då har vi haft en liten mini semester på Kolmårdens djurpark. Vi åkte tidigt på lördags morgonen och var framme strax före öppningsdags. Fikade lite innan vi gick in. Det var ju inte världens bästa väder, halv storm o lite regn hela tiden. Alldeles för lite kläder hade vi på oss oxå. Hade tom packat shorts o badkläder... inte långkallingar, vantar o mössa som skulle behövts. Som tur va så kunde man ju gå in o värma sig på lite olika ställen, aphuset, delfinariet osv. Så vi frös inte ihjäl i alla fall.

Ngt possitivt med det hela va ju att det inte var så mkt folk. Men lördagens lunch lyckades vi i alla fall hamna i en mkt lång kö för att få i oss lite mat. Alla som kommit till Kolmården ville tydligen äta samtidigt och på samma ställe..... Det var ju inomhus i värmen!

Vi tittade givetvis på lite fiskar o hajar oxå. "Mamma, den där måste du ta kort på, farmor kommer älska den" ja så här har du den farmor.



Det var ju en del andra häftiga varelser där! Bland annat dessa två giganter, som Walter tyckte va lite läskiga.



Julia däremot vågade stå intill glaset i alla fall.



Apor fick vi oxå tillfälle att klappa, det var häftigt tyckte stora som små barn!



Delfin uppvisningen tyckte vi va så bra så den kollade vi på både lördagen o söndagen, eller nja. Alla kollade på lördagen, Julia o kompisen Tindra med sin far hoppade över den på söndagen o tillbringade hela den tiden i delfin expressen och sjörövar skeppet.





Vi sov över på en gård inte långt ifrån själva djurparken. En så kallad Bed and Breakfast. Funkade riktigt bra. Fint ställe, bra sängar, våningsängar till barnen till deras stora förtjustning. Skulle promt ligga båda i överslafen. Så så fick det bli.

Vi hittade oxå tillslut en trevligt matställe nere i byn, riktigt bra mat oxå.

I dag söndag startade vi då ngt senare då vi inte skulle köra så långt. Så med en rejäl frukost i magen så var vi vid entren ca 10 min innan de öppnade. Idag hade vi ju en plan vad vi skulle hinna med, sånt som vi missat i går. Så först på listan stod teater på Bamses värld. Men innan det hann vi med lite lek.





Vi åkte även linbana "Safari", tyckte själv det var väldigt trevligt sätt att se på djuren. De får leva lite mer som "i vilt tillstånd". Som tur va blåste det inte riktigt lika mkt idag som i går.

Vi kom hem vid 18 tiden idag så inte mkt som har hunnits med sen dess. Lite mat i magen, packat upp allt som var med. Fått barnen i säng o nu tror jag att jag själv snart knoppar jag oxå.

En lyckad helg i alla fall!

RSS 2.0