Kolmården i dagarna två

Då har vi haft en liten mini semester på Kolmårdens djurpark. Vi åkte tidigt på lördags morgonen och var framme strax före öppningsdags. Fikade lite innan vi gick in. Det var ju inte världens bästa väder, halv storm o lite regn hela tiden. Alldeles för lite kläder hade vi på oss oxå. Hade tom packat shorts o badkläder... inte långkallingar, vantar o mössa som skulle behövts. Som tur va så kunde man ju gå in o värma sig på lite olika ställen, aphuset, delfinariet osv. Så vi frös inte ihjäl i alla fall.

Ngt possitivt med det hela va ju att det inte var så mkt folk. Men lördagens lunch lyckades vi i alla fall hamna i en mkt lång kö för att få i oss lite mat. Alla som kommit till Kolmården ville tydligen äta samtidigt och på samma ställe..... Det var ju inomhus i värmen!

Vi tittade givetvis på lite fiskar o hajar oxå. "Mamma, den där måste du ta kort på, farmor kommer älska den" ja så här har du den farmor.



Det var ju en del andra häftiga varelser där! Bland annat dessa två giganter, som Walter tyckte va lite läskiga.



Julia däremot vågade stå intill glaset i alla fall.



Apor fick vi oxå tillfälle att klappa, det var häftigt tyckte stora som små barn!



Delfin uppvisningen tyckte vi va så bra så den kollade vi på både lördagen o söndagen, eller nja. Alla kollade på lördagen, Julia o kompisen Tindra med sin far hoppade över den på söndagen o tillbringade hela den tiden i delfin expressen och sjörövar skeppet.





Vi sov över på en gård inte långt ifrån själva djurparken. En så kallad Bed and Breakfast. Funkade riktigt bra. Fint ställe, bra sängar, våningsängar till barnen till deras stora förtjustning. Skulle promt ligga båda i överslafen. Så så fick det bli.

Vi hittade oxå tillslut en trevligt matställe nere i byn, riktigt bra mat oxå.

I dag söndag startade vi då ngt senare då vi inte skulle köra så långt. Så med en rejäl frukost i magen så var vi vid entren ca 10 min innan de öppnade. Idag hade vi ju en plan vad vi skulle hinna med, sånt som vi missat i går. Så först på listan stod teater på Bamses värld. Men innan det hann vi med lite lek.





Vi åkte även linbana "Safari", tyckte själv det var väldigt trevligt sätt att se på djuren. De får leva lite mer som "i vilt tillstånd". Som tur va blåste det inte riktigt lika mkt idag som i går.

Vi kom hem vid 18 tiden idag så inte mkt som har hunnits med sen dess. Lite mat i magen, packat upp allt som var med. Fått barnen i säng o nu tror jag att jag själv snart knoppar jag oxå.

En lyckad helg i alla fall!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0