I måndags kunde vi jobba båda i alla fall....

I måndags kunde vi jobba båda i alla fall. Julia dock mkt förkyld när jag hämtade henne på fridis. Både ögon o näsa rann i hon va så trött att hon inte ens orka åka till ridskolan. Tisdagen va hon hemma med mormor o morfar. Men hon va mkt bättre redan då så idag har hon gått i skolan. Värre va det med Walter som klagade på ont i örat i går, de ringde o talade om det från dagis så jag ringde vårdcentralen redan på tisdag em, men det va fullt så de skulle återkomma idag. Han sov dåligt på natten o har idag varit inne hos läkaren, öroninflammation givetvis, men fick inte antibiotika. Nässprej o alvedon. Hoppas han kan sova inatt. Men har varit ok under dagen. Vi tog en tur med Nisse o kärran på em. Mysigt i det härliga vårliknande vädret. I morgon är det KSS med Walter o ögonmottagningen på schemat.


Så har då sista kalven för säsongen kommit...

Så har då sista kalven för säsongen kommit äntligen! 14 har kalvat, ett tvillingpar o en dödfödd är resultatet. Klart OK. Nu kan vi snart ta ut veterinären o kastrera de sistfödda gänget tjurar.


En kvällstur med Nisse!

dsc_0591 (MMS)

En kvällstur med Nisse!


Vår känslor

Idag har vi då sorterat om i grupperna. De som ska betäckas i en grupp tillsammans med tjuren samt några mindre stutat och resten i den andra. Så nu hoppas vi oxå att tjuren gör sitt jobb som han ska.

Idag är det ju helt underbart väder och Fredrik va ute med enduron på sjön en stund efter lunch. Barnen tog en tur med mormor o morfar. Jag fick faktiskt gå o vila en stund. Jag var hemma kl tre i natt så man är lite trötter. Jag har varit nere i Göteborg o kollat hästtävlingarna i två dagar med goa tjejkompisar. Har blivit ngt av en tradition.


Då har vår nya tjur anlänt precis :-).

dsc_0585 (MMS)

Då har vår nya tjur anlänt precis :-).


Varit hemma hela veckan med sjuk Walter. I...

dsc_0583 (MMS)

Varit hemma hela veckan med sjuk Walter. Idag har han feber det har han inte haft tidigare. Men spela spel orkar han


Avslutning på simskolan, glass o diplom. S...

dsc_0577 (MMS)

Avslutning på simskolan, glass o diplom. Sen bacon chips i bastun med tjejerna det är grejer det!


Hopp från trampolinen

dsc_0582 (MMS)

Hopp från trampolinen


Sjuk Walter

Jaha då är man hemma med sjukt barn igen då. Walter har krupphosat, men rätt pigg. Men jobbig hosta så man hör verkligen hur ont det gör. Va hemma igår oxå med honom. Vi får se hur dagen utvecklar sig om han kanske kan gå i morgon, men som det verkar idag så är hostan inget bättre.

Så håll tummarna han är bättre i em så jag kan planera för jobb i Skara i morgon. Har MASSOR att göra så vore bra om det gick att jobba. Men barnen går ju först. Kunde jobba några timmar i går när han satt vid TVn, så jag kunde lösa lite akuta saker i alla fall. Idag ska han vara en stund med mormor o morfar så jag kan fixa djur o ett ärende.

Nu precis åkte min bästa Quatro till sin f...

Nu precis åkte min bästa Quatro till sin förhoppningsvis nya ägare. Ska ha honom på prov först. Känns sorgligt då jag faktiskt haft honom i sju år!


Rasten slut, dags att jobba igen

dsc_0573 (MMS)

Rasten slut, dags att jobba igen


Mkt bråte som ska på!

dsc_0571 (MMS)

Mkt bråte som ska på!


Fredag igen. Jobbat mån - ons. Tor o fre l...

Fredag igen. Jobbat mån - ons. Tor o fre lediga både jag o barnen. Igår va barnen med mormor o morfar i stort sett hela dagen då ett gäng kusiner va där. Jag fixade mockning o fix hos hästarna på fm. Efter lunch blev det kossorna som skulle få rent, ny halm o mer mat. Sen blev det till att köra in Fredrik som skulle hämta sin ny leksak. Jag passade på att handla mat innan färd hem. Idag kommer hovis på morgonen så hästarna har fått frukosten inne o redan fått täcken på. Vi ska nu förbereda matsäck o fika för en dag i stenkällegården. Hoppas det är lika lite folk som i söndags.


Blev lite oplanerat slalom premiär för bar...

Blev lite oplanerat slalom premiär för barnen idag i stenkällegården. De va riktigt duktiga. Själv va det väl 20 år sen sist! Men inga brutna ben i alla fall. Men kommer kännas i benen i morgon:-)


Nu är det bara en kvar som ska kalva. Skönt!

Nu är det bara en kvar som ska kalva. Skönt!


Oväntat besök, alltid trevligt

dsc_0568 (MMS)

Oväntat besök, alltid trevligt


Grillning o skridskoåkning

dsc_0566 (MMS)

Grillning o skridskoåkning


Varit o tittat på tjur. Det blir en Herefo...

Varit o tittat på tjur. Det blir en Hereford tjur från Skövde i år. Beställd med leverans v 7.


-20 är för kallt sa lastmaskinen. Så nu få...

dsc_0564 (MMS)

-20 är för kallt sa lastmaskinen. Så nu får han värma sig en stund i pannrummet får vi se om han vill jobba en stund sen.


Det kommer ngt vitt från himlen!

Det kommer ngt vitt från himlen!


Ytterligare en liten kalv kommit till värl...

Ytterligare en liten kalv kommit till världen. Såg det va på gång vid 20 tiden så i fick in henne i kalvningsboxen innan. Nu va den ute o det va ett intensivt slickande o "brummande". Nu är det tre kvar som ska kalva!


RSS 2.0