Mycket ved ska sågas

Blev väldigt kort vecka denna! Eftersom jag är ledig från Skara jobbet måndagar o fredagar, sen va de röd dag på tisdagen, har det blivit två dagars jobb denna veckan. Skulle verkligen behövt jobba mer då vi fått avelsvärden vilket innebär att en massa beslut och brev ska ut till lantbrukarna. Men jobbar men 60 % så gör man.

För ett tag sen fick vi ner från skogen med en skotare lite mer som ska bli till ved! Här har far lite o bita i. Det är för det mesta han som sågar all veden. Vi har pannan i vårt hus med kulvert in till flygeln, så vi elder även för dom i vårt hus. Så det går en del. Detta är dock inte allt, har ytterliggare en hög i en hage som ska sågas upp.


I tisdags när vi var lediga var vi oxå o grillade hos svärfar på em, vi firade hans födelsedag. Alltid gott o trevligt med lite grillning.

I går började Braxbolets Maskinstation sprida gödsel här hemma, med fortsättning idag. Till helgen blir det plöjning, det fixar Fredrik själv med hjälp av lånad plog.

I går var Walter med sitt dagis på kosläpp i Bankebolet, uppskattat. De hade grillat korv, åkt djurkärra och massa annat skoj. Åka buss dit o hem var nog lika roligt :)

För mig på att göra listan idag finns flyttning av djur, lite bokföring, tvätt, hämta Walter (julia åker buss hem på fredagar), proviantering, byta lakan i sängar, mocka åt kusen, rida, laga mat o lite till. Än inte klar med tvätt av altan, får se om det hinns med idag eller till helgen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0