Vimmerby

I tisdags morse drog vi ner till Vimmerby tillsammans med en grannfamilj. Vi startade kl sju så vi var framme vid öppningsdags vid Astrid Lindgrens Värld. Fika hade vi med oss så vi började faktiskt med det när vi kom in parken. Vi hade fått låna en sulky av grannarna så Walter kunde åka i den. Jag var lite dum o sålde våran i vintras, tänkte att den kommer vi aldrig behöva mera! Men eftersom vi nu mer bär honom ganska mkt på axlarna så var det skönt med en sulky igen. Oxå eftersom han inte är helt kry. 

 Det var mkt folk i parken båda dagarna. Jag tror alla hade tänkt som oss att passa på när det var lite uppehåll. Det var inte heller så enkelt att skaffa boende, men vi fick tag i ngt helt fantastiskt o är mkt nöjda med att vi inte hittade ngt i Vimmerby. Rispetorp Bed & Breakfast i Gamleby, www.rispetorp.se. Jätte fina familjerum, sköna sängar, trevligt motagande med sockerkaka o kaffe på kvällen. Barnen kunde leka ute på gården medans vi vuxna satt på balkongen o smuttade på ett glas vin. Efter en skön natts sömn fanns en mkt god o riklig frukost framdukad till oss. Detta ställe kan varmt rekomenderas till andra som ska till trakterna, mkt bättre än hotell mitt i smeten. Lungt, skönt o prisvärt!





Det fanns mkt att titta på i parken. Mattisborgen:





Sen kom Mattís o rövade bort Elin! hon hade så fina halsband o armband!



Men vi fick tillbaka henne sen som tur va!

Hälsade på i Nils Karlssons pysslings hus:



Satt vid stora scenen o tittade på Rasmus på luffen o lilla scenen o tittade på Mio min Mio:



Givetvis hälsade vi på hos Pippi, Emil, Madicken o alla de andra oxå. Men i går var vi ganska trötta allihop o det var skönt att komma hem. Men det var en trevlig utflykt o barnen verkade nöjda. Vi lyckades oxå tappa bort två barn, men vi hittade dom ganska snabbt, tur de hade telefon nr på band på armen. Det verkar vara ganska vanligt med borttappade barn där. Det var ju som sagt väldigt mkt folk oxå nu när vi va där så det var ett ögonblicks verk, det var skönt Walter satt större delen i sulkyn!

Idag har Fredrik en jobbardag. Jag o barnen ska nog mest ta det lungt. Kanske blir det en tur med nisse, måste även åka o handla lite, mat o sen tror jag kanske havre till hästarna o mineraler till kossorna. Vi får se vad vi orkar. Julia sovar än, Walter vaknade kl sex. Men han somnade ju i bilen hem vid sex i går medan Julia somnade när vi kommit hem vid 20.


Kommentarer
Postat av: Elin

Härligt att se alla fins bilder från vår minisemester, ser fram mot nästa äventyr! Helst utan svettiga Mattisrövare! ;)

2011-07-21 @ 21:58:36
Postat av: Elisabeth

Trevligt med lite minisemester! Det verkar ha ändrat sig en del sedan vi var där men det var nog innan vi hade Joakim tror jag och han är ju 17 så...

Tippar på 18 år sedan :-)

2011-07-22 @ 21:38:11
URL: http://sjohemmet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0