Slaktplanering

Fredrik kämpar med röjsågen ute i markerna var dag. Men det tar oxå på det. Vi har oxå fått närkänning av vildsvinen. Vi har förut klarat oss ganska bra då vi har elstängsel runt skogsbeten o betesmarker. Men nu har vi varit utan elström i vissa sträckor på grund av lite röjning i skogen av skogsmaskiner. Direkt har vildsvinen tagit sig i och bökat sönder i markerna.

Här om dagen var de i den hagen som kossorna går i nu och bökade på kvällen / natten. Hästarna tyckte inte det var specellt roligt o var väldigt oroliga under kvällen och natten. Pappa Conny gick upp och satte sig på kvällen efter men kunde tyvärr inte se några just då. Men nu får vi nog sätta fokus på vildsvins jakt ett tag framöver.

När det gäller älg jakten är det en kalv kvar att fälla här på vårt område. Det är mkt älgar i vårt område som strycker omkring, dessa har dock hästarna inget emot.

I tisdags var jag nere i Köpenhamn över dagen på möte med jobbet. Det blev ett tidigt uppstigande för att vara där kl 10. Mötet höll sen på till kl 16 o sen var det bara att bege sig hemåt igen. Så man är lite sliten efter den resan.

I morgon kommer en seminör från Växa Sverige o ska dräktighetsundersöka våra djur. 14 st ska kollas. Vi har än inte bestämnt hur många som ska blir kvar, det får vi väl svar på i morgon.

Vi håller även på att planera för säongens första slakt. Vi kommer att slakta första omgången som förut, via Skövde slakteri och Lindells då Lilla Spännefalla ännu inte är klara med sitt bygg. Vi har åldersmässigt 6 djur som kan gå till slakt, men än är det inte fullbokat. Vi kommer att skicka så snart som möjligt och då skickar vi så många djur som är fullbokade. Har ni inte beställt låda för november så är ni hjärtligt välkomman. Jag kommer skicka ut sms till alla de gamla kunderna så snart jag fått reda på när vi kan slakta, samt givetvis kontakta de som redan har bokat sin låda.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0