Helg

Ja då va det helg igen! Kossorna har gått några dagar i Everts hage nu när grannens djur inte va i hagen innanför så får man passa på. Man vill ju inte fresta att djuren går igenom staketen åt ngt håll. Nu är kossorna flyttade igen till en stor hage uppe i backen som vi kalla för Kinnekulle. Den heter så för utsikten i del av hagen är magnifik o man ser nämna "kulle". Undra om kossorna uppskattar det? Tror de mer tittar ner i det frodiga gräs som finns där. Hagen består av både åker o skog så de kan välja vart de vill gå. Vi får se hur många dagar denna hage duger åt dom. De meddelar klart o tydligt när det är dax att byta. Vi borde beta med kossorna i den hage som hästarna gått i del av sommaren. Kossorna äter ju en del sly vilket inte hästarna gör. Den hagen har hästarna inte gått i på ett tag heller så det finns bra med gräs. Problemet är bara att få dit kossorna rent logistiskt. Måste igenom några hagar o sen en bit på vägen. Men de brukar vilja dit så det är inget problem. Sen måste det stämma att grannen inte har sina ungdjur i hagen bredvid just de dagarna när vi kan flytta dit våra, alltså när vi är i just den delen av gården med betandet.

I går tog jag o barnen en lång tur med Nisse o kärran. Vi stannade i en glänta o mumsade i oss medhavd fika. Jag o Nisse delade på ett äpple. Nisse va riktigt duktig o han kämpar på. Mkt päls har han redan satt så det blir nog till att snart klippa av honom lite. Men det får vänta tills vi börjar ta in dom på nätterna. Funderar på när vi ska börja? Det är ju lite jobb för mig på morgonen när de är inne, men samtidigt skönt när man kommer igång med de rutinerna oxå.

Fredrik bytte knivar på slåtterkrossen på fm. Så det bara är att slå en sista gång. Tyvärr kommer vi inte få in tillräckligt med foder i år. Så det blir till att köpa in ensilage. Vi får i alla fall hoppas det minskar på nederbörden så vi kommer ut på gärdena för att få av det sista som finns. Vi har stora bekymmer med blöta marker i år som många andra lantbrukare.

Vi va inne en sväng i Skövde i går o matfestivalen. Inte så länge men vi åt lite vildsvins klämma o friterad banan o glass. Vi åkte även lite karusell o åt sockervadd. På väg hem köpte vi ridbyxor till Walter på Hööks. Vill inte ens försöka få på honom Julias rosa..... Han fick själv välja färg o det blev blåa med lite röda detaljer. Blev ett par ridstrumpor oxå.

Idag va planen att köra in halmbalarna, men det har duggat på morgonen så det får vi vänta med. Måste vara helt torra när vi kör in dom så de inte blir dåliga när de är inne. Vill det sig riktigt illa kan de t o m ta eld om de är blöta o man staplar dom inomhus. Låter märkligt men är sant. Så nu är det väl bara att vänta några dagar till, rulla lite på dom igen så de torkar på alla sidor. Vad gör man inte för att djuren ska ha en skön och trevlig säng utan damm o mögel i vinter!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Usch nä eld vill vi inte ha!

2012-09-10 @ 09:59:20
Postat av: Elisabeth

Glömde skriva vem jag var :-)

2012-09-10 @ 09:59:45
URL: http://sjohemmet.blogg.se/
Postat av: Ann

Ja det vill vi verkligen undvika så långt det går. Kan inte ens tänka mig in i hur hemskt det kan va att vakna upp o se sitt stall brinna!

2012-09-10 @ 14:35:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0